Οι 48 ώρες μέχρι την τελευταία ψηφοφορία για τον Πρόεδρο

Κάτι λιγότερο από 48 ώρες έχουν απομείνει στην κυβέρνηση μέχρι την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με την κυβέρνηση να βρίσκεται στον αριθμό 168 και να έχει σίγουρους ακόμα τρεις με τέσσερις βουλευτές. Ο στόχος ωστόσο των 180 απέχει κατά πολύ από τον αριθμό βουλευτών που έχει συγκεντρώσει η κυβέρνηση και αυτό λόγω των συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί στη Βουλή.

ΔΗΜΑΡ

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ

η ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα πριν τη δεύτερη ψηφοφορία δείχνει μία ξεκάθαρα τάση προς την ψήφο στον Σταύρο Δήμα ενώ δύο ακόμα υποψήφιοι βουλευτές προς αποχώρηση είναι οι Θωμάς Ψύρρας και Νίκος Τσούκαλης. Κομβικό ρόλο παίζει το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη το οποίο δείχνει να υποδέχεται τους εν λόγω βουλευτές.

ΑΝΕΛ

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου αποτελούσε εξ αρχής στόχο για το Μέγαρο Μαξίμου έτσι ώστε να βρεθούν οι βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα αποτελέσματα αφού παρά τα όσα συνέβησαν από την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου κανείς δεν έχει σπάσει την κομματική γραμμή.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές αποτελούν από την πρώτη ψηφοφορία το μήλον της έριδος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλο που αρκετοί βουλευτές στήριξαν τον Σταύρο Δήμα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στάσης σε βουλευτές όπως ο Βύρων Πολύδωρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Διάγγελμα Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς όπως διαρρέεται τις τελευταίες ημέρες θα προχωρήσει σε νέο διάγγελμα χωρίς όμως να κάνει κάποιο άνοιγμα όπως της περασμένης Κυριακής. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει τους βουλευτές που δεν ψηφίζουν τον Σταύρο Δήμα προ των ευθυνών τους επισημαίνοντας τον κίνδυνο η χώρα να μπει σε έναν φαύλο κύκλο εκλογών και αδυναμίας συγκρότησης κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα