Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ΕΝΦΙΑ

Το επόμενο διάστημα θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, από το υπουργείο Οικονομικών, αλλαγές που πρώτα από όλα θα ανακουφίσουν τους ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός 4.000 οικισμών εκτός αντικειμενικού συστήματος, σε σύγκριση με τα αρχικά εκκαθαριστικά που τους προκάλεσαν σοκ, αλλά και το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων στην Κεφαλλονιά.

Αντίθετα, στους μεγάλους χαμένους θα παραμείνουν όσοι έχουν κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τα οποία ακόμη κι αν ισχύσει η

έκπτωση φόρου 20-30%, και πάλι θα φορολογηθούν αυστηρά, καθώς τα τελευταία χρόνια με το «χαράτσι» ακινήτων που επιβαλλόταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αυτή η κατηγορία δεν πλήρωνε ούτε ένα ευρώ φόρο.

Σύμφωνα με το «Βήμα», στις αλλαγές που θα τεθούν προς ψήφιση δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για τα οικιστικά ακίνητα που επιβαρύνονται λιγότερο σε σύγκριση με το «χαράτσι», αλλά οι ιδιοκτήτες του εξακολουθούν να φορολογούνται βάσει πλασματικών αντικειμενικών αξιών που παραμένουν ίδιες από το Μάρτιο του 2007. Επιπλέον, δεν προβλέπεται έκπτωση σε όποιον πληρώσει εφάπαξ το σύνολο του φόρου.

Διαβάστε περισσότερα στο moneypro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα