Οδύνη και ερωτηματικά για την τραγωδία στο Βόλο

Με πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ξημέρωσε δύσκολη ημέρα για τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν βυθιστεί στο πένθος μετά το χαμό των δύο λοχιών και του νεαρού οπλίτη στο τραγικό δυστύχημα στο Βόλο.

Απαρηγόρητες είναι οι οικογένειες των αδικοχαμένων παλικαριών που έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο βολής, αναζητώντας απαντήσεις για τον τραγικό θάνατο που βρήκαν οι δικοί τους άνθρωποι.

Οι λοχίες Γιώργος Ορφανίδης και Αναστάσιος Μεζάλας και ο μόλις 19 ετών οπλίτης θητείας Φώτης Ανδρικόπουλος, δεν θα δώσουν το «παρών» στην πρωινή αναφορά, αλλά θα είναι οι ήρωες που έδωσαν πρόωρα

το μοιραίο ραντεβού με το θάνατο, στο πεδίο βολής.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ περίπου στις 1.30 το μεσημέρι της Τρίτης διερράγη ο σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα των θανάσιμο τραυματισμό των τριών στρατιωτών, αλλά και τον βαρύ τραυματισμό ενός 30χρονου υπολοχαγού του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όλμος όπλισε και εξερράγη ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα στη σωλήνα κάτι που προκάλεσε τη σφοδρή έκρηξη και σκόρπισε το θάνατο στο πεδίο βολής. Σημειωτέον ότι ο τρόπος για να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση όλμου είναι με τους στρατιώτες να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τον σωλήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έκρηξη τα σώματα των άτυχων στρατιωτών διαμελίστηκαν.
Παρά το γεγονός, πάντως, πως οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν «αστοχία υλικού», το ΓΕΣ έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση για να διευκρινιστούν τα αίτια, ενώ, αναμένονται και τα επίσημα αποτελέσματα από την πραγματογνωμοσύνη.

Διαβάστε επίσης στο parapolitika.gr:

Θρήνος στο Facebook για τον 19χρονο οπλίτη (ΦΩΤΟ)Τραγωδία στον Βόλο: Αυτό είναι το μοιραίο πεδίο βολήςΤραγωδία στο στρατόπεδο του Βόλου: Άμεσα στο χειρουργείο ο τραυματισμένος ΥπολοχαγόςΤραγωδία στον Βόλο: Οι πρώτες εικόνες μετά την έκρηξη (VIDEO)Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ για το δυστύχημα στον ΒόλοΑυτός είναι ο 19χρονος Φώτης που σκοτώθηκε στο ΒόλοΟι τρεις οπλίτες που σκοτώθηκαν στον Βόλο
Keywords
Τυχαία Θέματα