Ο Βούτσης βρήκε λύση για τα σκουπίδια στον Πύργο Ηλείας

Στη μεταφορά των συσσωρευμένων σκουπιδιών του Πύργου Ηλείας και της Αρχαίας Ολυμπίας σε ΧΥΤΑ της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας προσανατολίζονται οι αρμόδιες δημοτικές Αρχές, με τη στήριξη της τοπικής Περιφέρειας αλλά και της κυβέρνησης.

Σε αυτή την προσωρινή λύση, για την άμεση άρση του αδιεξόδου, κατέληξαν σε σύσκεψη

η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη. Παράλληλα, ελήφθησαν αποφάσεις για την κατάρτιση ενός ευρύτερου, μέσο-μακροπρόθεσμου σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην περιοχή.

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΦΟΔΣΑ) αναλαμβάνει ενεργό ρόλο ώστε να επιλεγεί το σημείο όπου θα μεταφερθούν τα συσσωρευμένα απορρίμματα.

Βέβαια, ένα κρίσιμο στοιχείο στην όλη προσπάθεια είναι μεταξύ άλλων να υπάρξει συνεννόηση- ώστε να γίνει κατανοητό πως πρόκειται για λύση έκτακτης ανάγκης και επομένως, προσωρινή- με κατοίκους, συλλόγους και τοπικούς φορείς της περιοχής στην οποία θα μεταφερθούν τα απορρίμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα