Ο Βενιζέλος θέλει πολίτικο πρόσωπο για Πρόεδρο

Για την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Mega.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε πως σήμερα το μεσημέρι σε μία μη προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην ουσία ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως το μεσημέρι πάρθηκε η απόφαση και για την οποία ενημέρωσαν και τους δανειστές, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του πως θα βρεθούν οι 180 βουλευτές και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως την Τρίτη αποκλείεται να ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου Προέδρου, ενώ ισχυρίστηκε πως μαζί με τον πρωθυπουργό δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο πρόσωπο. Βέβαια, ο ίδιος υπογράμμισε πως θα επιθυμούσε ένα πολιτικό πρόσωπο.

Για τους λόγους για τους οποίους επισπεύστηκε η διαδικασία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως έγινε αυτό για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας εάν εκλεγεί Πρόεδρος, έτσι ώστε σαν αποτέλεσμα να μην ληφθούν νέα μέτρα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πάει η χώρα σε εκλογές πριν επιτευχθεί συμφωνία, υπογραμμίζοντας πως το ΔΝΤ ακόμα και τώρα εξακολουθεί και απαιτεί περιττά και βλαπτικά μέτρα, για την οικονομία.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τη στάση του μπορεί επιβάλει τις εκλογές, ενώ σημείωσε πως οι αγορές, οι επενδυτές και οι δανειστές φοβούνται όταν ακούν την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν τη δεσμεύει καμία υπογραφή. Όπως είπε είναι κρίμα από τον θεό να επιστρέψει η χώρα πίσω σε περιπέτειες και κάλεσε και "παρακάλεσε" τους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις να το αντιληφθούν αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα