Ο Βενιζέλος έκανε το χατίρι του Παπανδρέου

Φουντώνουν τα σενάρια που αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα αλλά θα κατέβει στην περιφέρεια Αττικής όπως και το 2009.

Οι Βενιζέλος και Παπανδρέου

ήρθαν σε συνεννόηση μέσω συνεργατών τους προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να αλλάξει εκλογική περιφέρεια και από την Αχαΐα να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ακόμα κι αν πάρει το ΠΑΣΟΚ ποσοστό 3,001% που οριακά θα βάλει το κόμμα στην Βουλή τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Περιφέρεια Αττικής θα εκλέξει έδρα. Με αυτό το σκεπτικό ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση να μην εκλεγεί στο Κοινοβούλιο.

Η επιλογή της περιφέρειας που θα κατέλθει ο πρώην πρωθυπουργός θα καθορίσει ποιος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, δεν θα πάει στο Κοινοβούλιο.

Έτσι, ο κ. Γ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μην κατέλθει στην Αχαΐα, μετά από πιέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με στόχο να θέσει τις βάσεις για να εκλεγεί ο πρώην βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος που έχει τοποθετηθεί διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΓΟΣΕ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τέλος, το ενδεχόμενο να κατέλθει ο πρώην πρωθυπουργός στην περιφέρεια Αττικής σβήνει κάθε ελπίδα επανεκλογής της Εύης Χριστοφιλοπούλου η οποία πρόσφατα έκανε λόγο για εκλογή ηγεσίας από το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης αφήνοντας αιχμές κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα