Ο Τσίπρας πηγαίνει στα Σκόπια

Να τονώσει το αρχηγικό του προφίλ, αλλά και να δείξει ότι τα εθνικά θέματα βρίσκονται ψηλά στην κυβερνητική του ατζέντα, καθώς, ως γνωστόν, πέφτοντας θύμα των συνιστωσών το συγκεκριμένο πεδίο δεν είναι και το φόρτε του, θα επιδιώξει το προσεχές διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

κήρυξε την έναρξη αυτής της στρατηγικής με την πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τις αιχμηρές δηλώσεις του που ακολούθησαν για τις προκλήσεις της Τουρκίας, ενώ θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, το επιτελείο του κ. Τσίπρα επεξεργάζεται σοβαρά μια πρόταση για ταξίδι στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εν λόγω επίσκεψη έχει ήδη αρχίσει να οργανώνεται, με στόχο να αναδειχθεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. «Στόχος είναι να μιλήσει με τρόπο απόλυτο και σκληρό για την προοπτική του επιθετικού προς τη χώρα μας κρατιδίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στα συντηρητικά και πατριωτικά ακροατήρια, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί και στο Βελιγράδι, θέλοντας να επενδύσει στην παραδοσιακή ελληνοσερβική φιλία», αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα παρασκήνια της Κουμουνδούρου. Το πιο εντυπωσιακό, πάντως, άνοιγμα που ο ίδιος θα επιχειρήσει θα είναι αυτό προς τις δυνάμεις του ελληνικού Στρατού, ενώ ήδη ετοιμάζει και ηχηρή παρέμβαση για τις ΑΟΖ. Μπούσουλας των ενεργειών του δεν είναι άλλος από τη στάση που κατά καιρούς καθόριζε σε εθνικά ζητήματα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος φαινόταν προς τα έξω εθνικά δυνατός.

Διαβάστε επίσης:

Αντώναρος: "Ο Καραμανλής ξέρει το καθήκον του" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τετ α τετ Μπακογιάννη - Ψυχάρη για την Α' Αθήνας

Έρευνα RASS: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 5,3 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας

Βιάζεται να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι τρεις πρώτοι βουλευτές της ΝΔ στην Α' Αθήνας

Επιχείρηση "ηρεμία" από τον Αλέξη Τσίπρα

Τσίπρας: "Ζητάμε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών"

Keywords
Τυχαία Θέματα