Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου στην «Απανεμιά»

Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου στην ιστορική «ΑΠΑΝΕΜΙΑ» στην Πλάκα, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου ενώνει το ονειρικό με το γκρίζο και το ανεκπλήρωτο με την ελπίδα. Με ένα πιάνο (Σωτήρης Λεμονίδης) και μια κιθάρα (Δημήτρης Μπαρμπαγάλας) ξανακοιτάζει τα τραγούδια του, παλιά και καινούρια, με την ηρεμία που προσφέρει ο χώρος και χαμογελώντας μας θυμίζει ότι «στο τέλος τραγουδάμε»!

Ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου γεννήθηκε στην Ξάνθη και σπούδασε κλασικό πιάνο. Σήμερα ζει στην Αθήνα.

Στην δισκογραφία πρωτομπήκε παρακινούμενος από τον ποιητή Άκο Δασκαλόπουλο, συμμετέχοντας συνθετικά στον δίσκο της Αθηνάς Μόραλη «Τον έρωτα ρώτα», στον οποίο συμμετείχαν και οι Ηλίας Κατσούλης, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Νικολόπουλος, Τάσος Γκρούς κ.ά. Συνεχίζει να γράφει τραγούδια και μουσική συμμετέχοντας σε δίσκους του Παντελή Θαλασσινού ("Εγώ που λες"), της Αργυρώς Καπαρού ("Η ζωή ένα φιλί"), του Γιώργη Χριστοδούλου ("Πέφτεις"), του Διονύση Τσακνή ("Σε έχω κρυμμένο μυστικό") και του Νίκου Καρίμπα ("Εφτά φωνές κι ένας καημός"), πότε μελοποιώντας στίχους άλλων στιχουργών (Μιχάλη Γελασάκη, Θοδωρή Ποάλα, Γιώργου Κρητικού) και πότε δικούς του.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Από κουρέλια νυφικό» σε μουσική και στίχους του ίδιου. Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Παντελής Θαλασσινός, Αργυρώ Καπαρού, Γιώργης Χριστοδούλου και Κώστας Μακεδόνας.

Επόμενη δισκογραφική του δουλειά είναι το cd "Σαν των ανθρώπων τις φωνές" (2010), στην οποία συμμετέχει και πάλι ο Παντελής Θαλασσινός και η Γιώτα Νέγκα.

Την περίοδο 2011- 12 ολοκληρώνει τη μουσική για την ταινία του Μάνου Τσίζεκ "Red City", που πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2013, ενώ φέτος (2014) ετοιμάζει τη νέα δισκογραφική του δουλειά.

Πληροφορίες:

Μπουάτ Απανεμιά: Τέρμα Μνησικλέους & Θόλου 4, Πλάκα - Τηλ. κρατήσεων: 210 3248580, (κρατήσεις απαραίτητες λόγω περιορισμένων θέσεων) - Ώρα έναρξης: 9.30μμ. - Είσοδος: 9 ευρώ με ποτό

Keywords
Τυχαία Θέματα