Ο ρόλος των γυναικών στον 21ο αιώνα μέσα από το φωτογραφικό φακό

Τις σύγχρονες γυναικείες μορφές πάλης σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας της, παρουσιάζει με την τέταρτη έκθεσή της στο Παρίσι, η διεθνώς βραβευμένη φωτορεπόρτερ Μάρω Κουκή. Στην έκθεση με τίτλο «Γυναίκες του Κόσμου», η Μάρω Κουρή προχωρά στην αποτύπωση των εικόνων που έχει αιχμαλωτίσει κατά τη διάρκεια των δημοσιογραφικών της αποστολών ανά τον κόσμο, με στόχο να καταδείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο τον 21ο αιώνα, στην εργασία, την οικογένεια αλλά και τον έρωτα.

Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε έναν μοντέρνου σχεδιασμού χώρο με το όνομα του

τόσο προσοδοφόρου ανθρώπου στην τέχνη Αντρέ Μαλρό, θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 29 Μαρτίου ενώ στις 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια παράλληλα με ένα θεατρικό με τίτλο "infusion".

Η πρώτη της έκθεση ήταν το 2009 στο διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας scoop με τίτλο "το Φυλαχτό" όπου της στην τελετή λήξης του Παγκόσμιου Διαγωνισμού της δόθηκε το πρώτο βραβείο.

Έκτοτε, το 2012, το διεθνές φεστιβάλ Φωτορεπορτάζ Visa pour L'image άνοιξε με την προβολή του "Σπαραγμού", με εικόνες της ίδιας από την ελληνική κρίση.

Την ίδια χρονιά στήνεται για 2 μήνες η ατομική έκθεση "Γυναίκες του Κόσμου" στο πολιτιστικό κέντρο της λουτρόπολης Ενζέν του Παρισιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει βραβευτεί αρκετές φορές για το έργο της: το 2003 στη Βηρυτό από την UNESCO στο 2ο Διεθνές Καλλιτεχνικό Φόρουμ της Μεσογείου, το 1999 στην Βαρκελώνη στην Primavera Fotografica, το 1998 στο Γιοχάνεσμπουργκ στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Καλλιτεχνών. Το περιοδικό LIFE την έχει επίσης ξεχωρίσει ως μία Φωτογραφία της Χρονιάς για την εικόνα της με τίτλο "Πύρινα Φτερά" που τράβηξε στα βίαια γεγονότα που εξελίχθησαν στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011.

Ακολουθούν κάποιες από τις φωτογραφίες της από τα ρεπορτάζ που έχει κάνει ανά τον κόσμο.

Τανζανία

Μπαγκλαντές

Κεϊπ Τάουν

Keywords
Τυχαία Θέματα