Ο Παπαμιμίκος "ανοίγει" το χορό της κριτικής σε... Σαμαρά!

Σήμερα, σε συνέντευξή του, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε μεταξύ άλλων πως "...κανείς δε μπορεί να ποντάρει στην καταστροφή της Ελλάδας για μικροκομματικά οφέλη”, αναφερόμενος στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις της σημερινής κυβέρνησης.

Αν και έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στον Αντώνη Σαμαρά, ο γραμματέας ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος

της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκεί αναμένεται τα στελέχη της γαλάζιας παράταξης να αποτιμήσουν ουσιαστικά και ανοιχτά το εκλογικό αποτέλεσμα...

Ειδικότερα, ο 35χρονος πολιτικος αναφέρθηκε εκτενώς στους βασικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

"Δε χωράει αμφιβολία πως έγιναν αρκετά λάθη. Αναγνώσαμε λάθος το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την περίοδο που ακολούθησε χάσαμε τη μεταρρυθμιστική μας δυναμική και μπερδέψαμε τους πολίτες.", ενώ συνέχισε, λέγοντας: "Το κομβικό σημείο που άλλαξε τις ισορροπίες ήταν η εντελώς λανθασμένη διαχείριση του ΕΝΦΙΑ. Επιπλέον, δεν καταφέραμε να αναδείξουμε στο βαθμό που έπρεπε την προσπάθεια που έγινε και όσα πετύχαμε την περίοδο διακυβέρνησης."

Παίρνοντας ξεκάθαρη θέση στο όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία και τις ευθύνες που υπάρχουν, ξεκαθάρισε: "Η καμπάνια σαφέστατα μπορούσε να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά όχι να το καθορίσει. Έχω υπερασπιστεί την αναγκαιότητα να μιλάμε θετικά στους πολίτες και πως έπρεπε να παρουσιάσουμε περισσότερο εμφατικά το σχέδιο μας για την επόμενη ημέρα της χώρας." και προσθέτει με νόημα: "Η ευθύνη ξεκάθαρα μας βαραίνει όλους στη Νέα Δημοκρατία και ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο. Άλλοι έχουμε μεγαλύτερο μερίδιο και άλλοι μικρότερο.".

Σχετικά με τις κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος επισημαίνει, για ακόμη μια φορά, ότι αποτελεί στοίχημα για και πλέον στρατηγικό στόχο να επαναπατρίσει η Νέα Δημοκρατία τον κόσμο του μέτρου, της λογικής και του φιλελευθερισμού, τον κόσμο του «μεταρρυθμιστικού» κεντρου. Παράλληλα, αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει δομική, συγκροτημένη και υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Επιπλέον, απορρίπτει κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: "Η χώρα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε κρίσιμο μονοπάτι και η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι εθνικά αναγκαίο να είναι παρούσα στις εξελίξεις με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά. Να μην βυθιστεί σε μια περίοδο καταστροφικής εσωστρέφειας."

Keywords
Τυχαία Θέματα