Ο Ολυμπιακός στο "FIFA Futbol Mundial" (VIDEO)

Το FIFA Futbol Mundial επιμελήθηκε ένα υπέροχο αφιέρωμα, το οποίο έχει διάρκεια περίπου 6,5 λεπτά σχετικά με την ομάδα του Πειραιά και τα κατορθώματά της.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό, φιλοξενούνται δηλώσεις αρκετών πρωταγωνιστών της, όπως του αρχηγού Αβραάμ Παπαδόπουλου, του Χαβιέρ Σαβιόλα και του προπονητή των «ερυθρολεύκων», του κ. Μίτσελ.

Παρουσιάζεται η ομάδα, οι τίτλοι που έχει κατακτήσει, οι παίκτες της, ο κόσμος του Ολυμπιακού

και φυσικά το «στολίδι» του Πειραιά που δεν είναι άλλο από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Παράλληλα, γίνεται και μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν, πάντα με φόντο το παρόν και το μέλλον του μόνιμου πρωταθλητή Ελλάδας.

"Ζούμε σε μία μεταβατική περίοδο, όπου όλη η Ευρώπη υποφέρει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Είμαστε τυχεροί που έχουμε στον σύλλογο αυτόν τον πρόεδρο. Μας στηρίζει διαρκώς, μας έχει καλύψει και βοηθά την ομάδα να διατηρεί τα υψηλά της στάνταρ, αυτό βοήθησε επίσης τον κόσμο να συνεχίσει να έρχεται στο γήπεδο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πέρα από το ποδόσφαιρο", είπε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μετέπειτα, τονίζεται το ότι η ομάδα έφτασε στα 15 πρωταθλήματα στα τελευταία 17 χρόνια, στην εξασφάλιση του τίτλου πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και τα πάμπολλα ρεκόρ που καραρρίπτει συνεχώς. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τόνισε: "Ήταν ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα και σημαντικό για μας. Το να πετύχουμε κάτι τέτοιο και να γίνουμε μέρος της ιστορίας του συλλόγου, είναι πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή".

Εν συνεχεία, είπε: "Έχουμε τεράστιες επιτυχίες, οι οπαδοί μας είναι πολύ παθιασμένοι με την ομάδα μας. Έτσι έχουν υψηλές απαιτήσεις από εμάς, κι εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τους προσφέρουμε χαρά και ικανοποίηση. O Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, έχουμε κερδίσει πολλούς τίτλους και για το λόγο αυτό αγωνιζόμαστε συνεχώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι, οι οπαδοί μας είναι ευτυχισμένοι γιατί αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι σημαντικό να παίζουμε καλά στην Ευρώπη, γιατί εκπροσπωπούμε τη χώρα μας και όλους αυτούς που μας υποστηρίζουν".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, σχολίασε: "Είναι ένας τεράστιος σύλλογος, ποτέ δε σταματάμε να θέλουμε να κερδίζουμε και ποτέ δε σταματάμε να επιδιώκουμε τη βελτίωση μας! Μπορεί να είναι πρόκληση η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά θέλουμε επίσης να βελτιωθούμε και στην Ευρώπη, αυτό μας ενθουσιάζει".

Στο ειδικό αφιέρωμα γίνεται και αναφορά, με ειδικά πλάνα στο τι επικράτησε με τον ερχομό του Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος δήλωσε: "Έπαιξα σε τεράστιους συλλόγους, όπου εκεί πρέπει πάντοτε να κερδίζεις, όπου εκεί υπάρχει τεράστια πίεση από τον κόσμο και τα ΜΜΕ για να πετύχεις. Αυτές οι ομάδες έχουν μεγάλο πρεστίζ και απαιτήσεις. Είναι ακριβώς το ίδιο και στον Ολυμπιακό. Στην Ελλάδα, πάντοτε τον περιμένουν να παίξει καλά και να κερδίσει τίτλους".

Για τον Σαβιόλα, ο Μίτσελ τόνισε: "Είναι καλό να φέρνεις στην ομάδα τέτοιους καλούς παίκτες, όχι μόνο από πλευράς ικανοτήτων, αλλά και από πλευράς επαγγελματισμού Τέτοιοι παίκτες βοηθούν στο να ανέβει η ποιότητα της ομάδας. Νομίζω ότι ο Σαβιόλα το κάνει αυτό για εμάς, η επίδραση του είναι μεγάλη".

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα κλείνει το εξαιρετικό αυτό αφιέρωμα με τις προσδοκίες για τη σεζόν: "Θέλουμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε τίτλους, δεν θέλουμε να μην κερδίζουμε τίτλους, δε θέλουμε αυτή η χρονιά να τελειώσει χωρίς τίτλους. Η προτεραιότητα μας είναι να πάρουμε και φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θέλουμε να προοδεύσουμε στην Ευρώπη".

Απολαύστε το:

Keywords
Τυχαία Θέματα