Ο "Οδυσσέας" του Χαμόγελου του Παιδιού στον Πειραιά για 7 μέρες

Μια συνεργασία ιδιαίτερης σημασίας ξεκίνησε σήμερα το πρωί μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Χαμόγελου του Παιδιού με αφορμή την Εθνική Ημέρα ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό (ή αλλιώς Bullying, όπως συνηθίζεται να λέγεται) που είναι αύριο 6 Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο του Χαμόγελου

του Παιδιού κ. Κώστα Γιαννόπουλου σε αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας αυτής, η οποία όπως είπε πρόκειται να περιλαμβάνει στο εξής πολλές δράσεις με απώτερο στόχο την εξεύρεση ενός κτηρίου στον Πειραιά που θα στεγάσει παράρτημα του Χαμόγελου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει φέτος την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό, ενός δικτύου στον οποίο συμμετέχουν 19 οργανισμοί από συνολικά 13 κράτη της Ε.Ε.) και γιαυτό υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης παιδιών και ενηλίκων για το Φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού.

Ο "Οδυσσέας" στον Πειραιά για 7 ημέρες

Η πρώτη δράση λοιπόν ξεκίνησε σήμερα με την έλευση στην πόλη του Πειραιά ενός τεράστιου οχήματος του Οδυσσέα!

Από σήμερα 5 Μαρτίου και έως τις 12 Μαρτίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά θα βρίσκεται ο "Οδυσσέας", δηλαδή ένα Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, το οποίο δημιούργησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το οποίο για 7 ημέρες τα πρωϊνά θα υποδέχεται σχολικές τάξεις παιδιών, ενώ τα απογεύματα μετά τις 2.00 μμ θα μπορεί να το επισκέπτεται και το ευρύ κοινό. Εκεί βρίσκεται άκρως εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί) του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο θα ενημερώνει με δράσεις, μικρούς και μεγάλους σχετικά με αυτό το πολύ άσχημο φαινόμενο στα σχολεία, το Bullying.

Αιμοδοσία

Μέσα στο όχημα αυτό την Τετάρτη 11 Μαρτίου από τις 4.00 έως 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κρατικό Νικαίας.

Η γραμμή ζωής 10-56

Στη συνέντευξη τύπου των δύο φορέων ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον αριθμό 10 – 56, που είναι η ανοιχτή γραμμή επί 24ωρου βάσεως στην οποία μπορούν απευθύνονται όσοι χρήζουν βοηθείας για προβλήματα Bullying.

Keywords
Τυχαία Θέματα