Ο Ντιέγκο Ρομάνο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Στη σκέψη ενός τελικού απέναντι στη Βραζιλία και στην κατάκτηση του τροπαίου μέσα στην έδρα της «αιωνίας» αντιπάλου ζουν κι αναπνέουν οι Αργεντινοί, όπως παραδέχθηκε ο Ντιέγκο Ρομάνο στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1».

Μιλώντας στην εκπομπή «Σάμπα στο γρασίδι», με τον Γιώργο Μανιάτη και τον Γιάννη Φραγκουλόπουλο, ο αρχηγός του Εργοτέλη παραδέχθηκε πως «περιμένουμε με αγωνία τον ημιτελικό. Έχουμε ελπίδες, νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά νομίζω ότι η Αργεντινή, παιχνίδι με παιχνίδι, παίζει καλύτερα, έχει βρει

το δρόμο της και αισιοδοξούμε ότι θα νικήσουμε και θα πάμε στον τελικό».

Σχολιάζοντας τη δουλειά του Σαμπέγια, ο Ρομάνο επεσήμανε ότι «αυτός ο προπονητής έχει δημιουργήσει μία ομάδα, με την απόλυτη έννοια του όρου. Παίζει ένας για όλους και όλοι για έναν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε μπροστά τον Μέσι, βέβαια, και έτσι κάνουμε τη διαφορά».

Για τις αιχμές του Ντιέγκο Μαραντόνα σε βάρος του προπονητή της εθνικής Αργεντινής, ο μέσος του Εργοτέλη είπε: «Ο Μαραντόνα για εμάς είναι θεός στο ποδόσφαιρο και έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει! Ό,τι και να πει ο Μαραντόνα, εμάς δε μας δυσαρεστεί».

Για την απουσία του Ντι Μαρία από τον ημιτελικό και τους κινδύνους που δημιουργεί η Ολλανδία, τόνισε: «Ο Ντι Μαρία φέτος ήταν πολύ καλός και στο Μουντιάλ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Έχει παίξει φέτος όλη την χρονιά πολλά παιχνίδια, η Αργεντινή όμως έχει πάρα πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν και να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η Ολλανδία είναι μια ομάδα που παίζει πολύ κλειστά πίσω, με έναν πολύ καλό προπονητή και είναι επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση, καθώς τόσο ο Φαν Πέρσι όσο και ο Ρόμπεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση».

Στον Ντιέγκο Ρομάνο δεν άρεσε η επιλογή του Λουίς Φαν Χάαλ να αλλάξει τερματοφύλακα για τα πέναλτι με την Κόστα Ρίκα: «Δεν μου άρεσε, γελούσα! Σκεφτόμουν «τώρα αυτός ο τερματοφύλακας δεν θα πιάσει ούτε ένα πέναλτι». Ο Φαν Χαάλ, ωστόσο, είναι ένας μεγάλος προπονητής και έχει κερδίσει πολλά».

Η προτίμησή του για τον τελικό, είναι εύλογη: «Θέλω τη Βραζιλία στον τελικό. Είμαστε πολύ κοντά στην Βραζιλία, η πόλη θα είναι γεμάτη από Αργεντινούς και περιμένουμε να παίξουμε με τη Βραζιλία, να την κερδίσουμε μέσα στην έδρα της και να πάρουμε εμείς το κύπελλο! Μπορεί να έχει προβλήματα η Βραζιλία, αλλά είναι μεγάλη ομάδα και στην έδρα της είναι δυνατή. Κόντρα στη Γερμανία περιμένω έναν κλειστό ημιτελικό, στον οποίο όμως νομίζω ότι η Βραζιλία θα επικρατήσει».

Όσο για την πορεία της εθνικής Ελλάδας, ο «κάπτεν» του Εργοτέλη υποστήριξε: «Η εθνική Ελλάδας πήγε πολύ καλά, δεν το περίμενα. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν πέρασαν στους «16» και ήταν κρίμα που δεν βρέθηκαν και στα προημιτελικά, χάνοντας την πρόκριση στα πέναλτι. Φάνηκε και στο Μουντιάλ, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε χρόνο πάει και καλύτερα και είναι πολύ καλό για την Ελλάδα και για εμάς τους ποδοσφαιριστές που παίζουμε στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα