Ο Νίκος Δένδιας, το "πρωτόκολλο Αβραμόπουλου" και το κομμάτι του Τσίπρα

Το περίφημο «πρωτόκολλο Αβραμόπουλου» θυμήθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΥΠΕΘΑ, παρουσία της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά, του ΥΦΕΘΑ Γιάννη Λαμπρόπουλου, του γ.γ. Αντώνη Οικονόμου και των Αρχηγών ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά και ΓΕΣ ΑΝτιστρατήγου Χρίστου Μανωλά, με μοναδικό «δικαιολογημένο

απόντα» τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, καθώς και των στελεχών που υπηρετούν στο Υπουργείο.

Ο Υπουργός άρχισε να κόβει την πίτα αρχίζοντας από την Εκκλησία. Ακολούθησε το δεύτερο κομμάτι για τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά, το τρίτο για τον πρόεδρο της απερχόμενης Βουλής (και πρώην Υπουργό Εθνικής Αμύνης) Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ως είθισται. Ακολούθως, υλοποιώντας το «πρωτόκολλο Αβραμόπουλου», ο οποίος πέρσι είχε κόψει κομμάτι για τον αρχηγό της μείζονος αντιπολιτεύσεως, ο Ν.Δένδιας αφιέρωσε το τέταρτο κομμάτι της πίτας στον Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί ακόμα και το μαχαίρι να… «διαμαρτυρήθηκε» αφού έκοψε λίγο μικρότερο κομμάτι αλλά υπήρξε κι ένας έντονος συμβολισμός, συμφώνως με συνεργάτες του ΥΕΘΑ. Πέρα από το χιούμορ, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης έκανε αυτήν την κίνηση «δείχνοντας πως η ενότητα, η συνεργασία και ο πολιτικός πολιτισμός αποτελούν ύψιστες αρχές στην προσπάθεια της εθνικής επιβίωσης ασχέτως του αποτελέσματος που θα προκύψει από την κάλπη», όπως έλεγαν χαρακτηριστικώς στο περιθώριο της εκδηλώσεως.

Για την ιστορία, το νόμισμα της πίτας δεν έπεσε στο κομμάτι του Υπουργού αλλά στο κομμάτι του Διευθυντού Ενημερώσεως του ΥΠΕΘΑ, δημοσιογράφου Αλέξανδρου Διακόπουλου.

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μικρό κομμάτι πίτας με παλιά ιστορία για τον Δένδια

Keywords
Τυχαία Θέματα