Ο Μητσοτάκης δεν παραδίδει το γραφείο στη βουλή

Δεν παραδίδει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το γραφείο που διατηρεί στην Βουλή, απορρίπτοντας το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία έχει ζητήσει να απελευθερώσουν τα γραφεία που διατηρούν στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου οι πρώην πρωθυπουργοί που δεν είναι βουλευτές.

Μιλώντας στην Ολομέλεια την Τετάρτη η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στην απαντητική του επιστολή ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αρνήθηκε

να εγκαταλείψει το γραφείο του, επικαλούμενος την μακρά κοινοβουλευτική του ιστορία, ενώ ζήτησε από την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Ωστόσο, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στον Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι ο ίδιος υποστήριξε πως δεν έχει πρόβλημα να παραδώσει το γραφείο του, αρκεί να βρεθεί ένας άλλος χώρος για εκείνον που να πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας καθώς -όπως είπε- αποτελεί τρομοκρατικό στόχο.

Όμως, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής και ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε να αφήσει το γραφείο του, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ένα άλλο για εκείνον.

«Εχω ζητήσει να απομακρυνθούν από τα κτίρια της βουλής, μη σχετιζόμενα με οποιονδήποτε τρόπο εδώ και πάρα πολύ καιρό με το κοινοβούλιο πρόσωπα. Ειδικότερα όταν πληροφορήθηκα ότι διατηρούν γραφεία σε κτίρια της Βουλής η Μαρία Δαμανάκη και ο Θεόδωρος Πάγκαλος και είχα την ενημέρωση από τον αποχωρούντα γενικό γραμματέα ότι έχουν απομακρυνθεί. Πληροφορούμαι από ΜΜΕ ότι δεν έχουν απομακρυνθεί και τώρα εξετάζουν να απομακρυνθούν. Ολα αυτά καταδεικνύουν ότι και μέσα στο κοινοβούλιο κάποιοι έχουν δημιουργήσει ένα προνομιακό καθεστώς καστών και βαρονιών», είπε ακόμη η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για το ζήτημα.

Δείτε ακόμα:

Ο Πάγκαλος αντέδρασε που του αφαίρεσαν το γραφείο

Η Μαρία Δαμανάκη αποκαταστάθηκε επαγγελματικά στο Λονδίνο

Σημίτη, Βενιζέλο, Παπαντωνίου καλεί ο εισαγγελέας στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Keywords
Τυχαία Θέματα