Ο Λοβέρδος σε ρόλο ρυθμιστή για την Κεντροαριστερά

Διαδοχικές είναι πλέον οι συναντήσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με τον Ανδρέα Λοβέρδο καθώς ο χρόνος πιέζει για τις οριστικές αποφάσεις ενόψει ευρωεκλογών. Χθες ήταν η σειρά του ΠΑΣΟΚ δια του γραμματέα του Νίκου Ανδρουλακη να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα

Ανδρέα Λοβέρδο.

Στόχος, η συμπόρευση του Ανδρέα Λοβέρδου στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς εφόσον οριστικοποιηθεί το διαφαινόμενο πολιτικό του «διαζύγιο» από την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, με τον οποίο αδυνατούν μέχρι σήμερα να συμφωνήσουν στο όνομα, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας και διεύθυνσης της συμμαχίας, καθώς και στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη μεγαλύτερο αγκάθι είναι η διαφωνία με τη στρατηγική μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε χθες, πάντως,όπως και με τη ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Λοβέρδος, δεν έδωσε σαφή απάντηση. Αν επιτευχθεί η συμφωνία που είναι διακαής πόθος και του Ευάγγελου Βενιζέλου τότε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του στην Οργανωτική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί ενόψει της Συνδιάσκεψης στα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου, αλλά και του κόμματός του στην ίδια την Συνδιάσκεψη.

Την ίδια ώρα πάντως η «κίνηση των 58» εξέδωσε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι η επιλογή των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου θα προκύψει από ανοιχτές διαδικασίες «και με στόχο την ανάδειξη νέων ανθρώπων που θα ανανεώσουν το πολιτικό δυναμικό της παράταξης και της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα