Ο Κούτρας απαντά στο Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Αιχμηρή απάντηση της Αθήνα προς την Άγκυρα, δια σχετικής δηλώσεως του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κούτρα, πριν από λίγη ώρα, προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής μειονότητος στη Θράκη και του συσχετισμού που επιχειρείται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως. Ο ίδιος με τη δήλωσή του αυτή, «επισημαίνει» προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα

είναι ήδη μέλος της ΕΕ από το 1981, ενώ η Τουρκία προσπαθεί να γίνει ακόμα και για να γίνει πρέπει «ν’ αλλάξει μυαλά», κατά το κοινώς λεγόμενο, και να προσαρμοστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Κούτρας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, ανέφερε τα εξής: «Μια απλή σύγκριση αρκεί για να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε τα αυτονόητα. Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και σημαίνουν πολλά για την κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και της Ελληνικής Ορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Ο καθένας μπορεί να κρίνει ποια μειονότητα ακμάζει και ποια έχει συρρικνωθεί.

Υπάρχει, επίσης, μια πραγματικότητα που λέει ότι η Ελλάδα είναι ήδη από το 1981 κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Τουρκία επιδιώκει - με τη στήριξη της Ελλάδος - την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό όμως προϋποθέτει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλου του κοινοτικού κεκτημένου, κάτι που συνεπάγεται αλλαγή αντιλήψεων και πρακτικών».

Λ.Σ.Μ

Keywords
Τυχαία Θέματα