Ο Κωστής ανταγωνίζεται... την έξοδο στις αγορές!

Μπορεί σήμερα οι περισσότεροι να ασχολούνται με την έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές, αλλά η μεγάλη επιτυχία του Κωστή Χατζηδάκη δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός ανεβάζουν την χώρα μας στην τρίτη θέση μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ στο σύνολο των διαρθρωτικών ταμείων με ποσοστά απορρόφησης 79,32%. Δηλαδή 14 μονάδες πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Ο επιδόσεις είναι ακόμα καλύτερες στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το μεγαλύτερο ταμείο με το

60% του προυπολογισμού του ΕΣΠΑ. Εκεί η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση με την απορροφητικότητα να πλησιάζει το 81,68%. Πρόκειται για ένα προσωπικό στοίχημα που το κέρδισε ο Κωστής παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας.

Με την χώρα να βρίσκεται στην 18η θέση το 2012, με ένα τραπεζικό σύστημα υπό κατάρρευση και μία δημόσια διοίκηση διαλυμένη, ο Κωστής Χατζηδάκης δούλεψε τα τελευταία δύο χρόνια αθόρυβα, με σύστημα επιστρατεύοντας, τις γνώσεις του, την ευρωπαϊκή του εμπειρία και το φιλότιμο των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου. Τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν μόνο τον Υπουργό και την κυβέρνηση, αλλά και όσους από την αρχή πίστεψαν ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα