Ο Ηλίας Πουρσανίδης στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 για τον αγώνα της Εθνικής

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Ηλίας Πουρσανίδης, μίλησε στον «Παραπολιτικά FM 90,1» και στην εκπομπή «Σάμπα στο γρασίδι», με τον Γιώργο Μανιάτη και τον Γιάννη Φραγκουλόπουλο, για το Μουντιάλ και το κρίσιμο ματς της Εθνικής μας με την Ακτή Ελεφαντοστού.

"Ο πρώην άσσος του Ολυμπιακού τόνισε μεταξύ άλλων: "Θεωρώ ότι πριν πάμε στη Βραζιλία δημιουργήθηκαν πολύ υψηλές προσδοκίες και η εντύπωση ότι είμαστε φαβορί. Βεβαίως ξέρουμε καλά ότι τα τρελά όνειρα είναι μέρος της

κουλτούρας μας, όπως και η σκληρή κριτική όταν έρχεται η ανώμαλη προσγείωση. Το ξεκίνημα ήταν απογοητευτικό, αφού στο ματς με τους Κολομβιανούς δεν ήμασταν εκεί. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Αντιθέτως στο ματς με την Ιαπωνία, η ομάδα βρήκε και πάλι την ταυτότητα της. Τα παιδιά έπαιξαν με πάθος, παλικαριά, σωστή αμυντική τακτική, τρεξίματα και τα κατάφεραν. Αυτή είναι η ομάδα μας. Αυτές είναι οι δυνατότητες της και τα όπλα της και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Βλέπω πάλι όμως ενόψει του ματς που ακολουθεί με τους Ιβοριανούς, αρχίσαμε πάλι να ενθουσιαζόμαστε και να προβάλουμε σαν φαβορί. Είναι λάθος. Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι. Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο να λέμε ότι είμαστε φαβορί. Χρειάζεται προσγείωση και μεγαλύτερη προσπάθεια. Να δώσουμε τα πάντα. Σίγουρα η Ακτή δεν είναι μεγαθήριο. Όμως και εμείς δεν είμαστε υπερομάδα. Πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς και να στηριχθούμε με απόλυτη προσήλωση στην τακτική μας. Τα κενά που πιθανόν να υπάρχουν, όπως αυτό του Κατσουράνη, μπορούν να τα καλύψουν οι υπόλοιποι. Και οι 23 παίκτες για να βρίσκονται εκεί σημαίνει ότι αξίζουν, οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για κενά. Ο Ταχτσίδης για παράδειγμα είναι ένας παίκτης που δεν έχει πάρει ευκαιρίες, αλλά με την παρουσία του στο εξωτερικό έχει αποδείξει πως είναι πολύ καλός παίκτης και σίγουρα θα μπορούσε να αναπληρώσει το κενό του Κατσουράνη και πιθανόν θα μπορούσε να προσφέρει και περισσότερα στο δημιουργικό κομμάτι. Υπάρχουν επιλογές. Εύχομαι τα παιδιά να τα δώσουν όλα. Να φέρουν την πρόκριση και να μας κάνουν περήφανους. Είμαστε όλοι μαζί τους".

Keywords
Τυχαία Θέματα