Ο γιος του Ραούλ Κάστρο βρίσκεται στην Αθήνα

«Η τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικά μέσα», δήλωσε ο γιος του προέδρου της Κούβας Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, αναφερόμενος στο μακελειό που σημειώθηκε χθες στο Παρίσι.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιός του Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ, βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή το Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου, που ξεκινά σήμερα στο σινεμά "Studio", και πραγματοποιείται για την επέτειο των 56 χρόνων

της κουβανικής επανάστασης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο σινεμά "Αλκυονίς", καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο της τρομοκρατίας δεν είναι κάτι καινούργιο.

Όπως είπε, ο Αλεχάντρο Κάστρο, η τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικά μέσα. Τόνισε επίσης, ότι η οικονομική κρίση, η ενεργειακή και αυτή στον τομέα της διατροφής έχει πιο σκληρές συνέπειες.

Χαρακτήρισε γενναία πράξη την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα να αφήσει ελεύθερους τους πέντε Κουβανούς κρατούμενους, επισημαίνοντας ότι αυτό σημαίνει την αρχή για να διορθωθεί η αδικία που συμβαίνει στον κουβανικό λαό. Βέβαια ο γιος του Ραούλ Καστρο είπε ότι ο αποκλεισμός της Κούβας εξακολουθεί να υφίσταται και αυτό είναι το πιο σημαντικό είδος τρομοκρατίας, που ισχύει από τις ΗΠΑ εδώ και τόσα χρόνια.

Ωστόσο, ο Αλεχάντρο Κάστρο δήλωσε ότι σύμφωνα με απόφαση του κογκρέσου των ΗΠΑ, ξεκινά η διαδικασία να βγει η Κούβα από τη λίστα των χωρών που προωθούν την τρομοκρατία.

Αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία που έχει η διεθνής αλληλεγγύη στον αγώνα του κουβανικού λαού και ευχαρίστησε την Ελλάδα, που στήριξε τον αγώνα του.

Όπως είπε "Είμαστε δύο λαοί με παραπλήσιες ιστορίες, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ".

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν πρόκειται να παρουσιάσει τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στο Αλκυονίς New star art cinema το βιβλίο του με τίτλο "Το τίμημα της ισχύος - Η αυτοκρατορία του τρόμου".

Keywords
Τυχαία Θέματα