Ο Γιώργος Ρουπακιάς "συμπονεί" την οικογένεια Φύσσα!

Της Σοφίας Σπίγγου

Αρνήθηκε να προβάλλει ενστάσεις στο αίτημα πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, ο Γ.Ρουπακιάς μέσω του συνηγόρου του, λέγοντας πως συμπονεί την οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού. "Δε θα προβάλουμε καμιά ένσταση για την παράταση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, την οποία σεβόμαστε βαθιά και τη συμπονούμε", ανέφερε ο δικηγόρος, ενώ η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού απάντησε: "Τον εαυτό σου να συμπονέσεις".

Προηγουμένως να αποβληθεί η πολιτική

αγωγή για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε- σχεδόν- σύσσωμη η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, επισημαίνοντας πως ουδέποτε σε καμία απόφαση ή βούλευμα ελληνικών αρχών έχει γίνει δεκτή παράσταση πολιτικής αγωγής αυτοτελώς για την πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Η υπεράσπιση έχει ήδη αρχίζει να υποβάλει ενστάσεις στην παράσταση πολιτικής αγωγής θυμάτων εγκληματιών ενεργειών. Η βασική θέση τους ειναι ότι "δεν μπορεί να είναι όλοι εναντίον όλων", κυρίως για το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης, όταν δεν υπάρχει ειδική πράξη κατά κάποιου προσώπου που να καταλογίζεται σε κάποιους κατηγορουμένους.

Ενδεικτικά για το ζήτημα, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων τοποθετήθηκαν ως εξής:

- Η συνήγορος του Στάθη Μπούκουρα , Βάσω Πανταζή, ανέφερε πως ο εντολέας της "δεν αναφέρεται καν στο όνομά μου ως εμπλεκόμενου, ή έστω ως απλά αναφορά σε καμία επιμέρους εγκληματική πράξη, που τελέστηκε σε βάρος των προσώπων εκείνων που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος μου".

-ο Δημ. Παπαδέλλης, συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε πως "δεν υπάρχει στα δικόγραφα των αιτούμενων πολιτική αγωγή, κανένα πραγματικό περιστατικό ή καμιά μπράξη που να μπορεί να αποτελεί έστω βάση συζήτησης για την παράσταση πολιτικής αγωγής. Αν τους επιτραπεί θα αποτελεί νομικό και νομολογιακό σφάλμα και θα πλήξει και τη συνέχεια της διαδικασίας".

-O Τακης Μιχαλολόλιας, εκ μέρους του Νικ. Μιχαλολιάκου, ανέφερε πως ο εντολέας του παραπέμπεται για εγκληματική οργάνωση, χωρίς καμία επιμέρους πράξη. Συμεπώς για να νομιμοποιείται ο παθών παράσταση πολιτικής αγωγής θα πρέπει να προκύπτει άμεση βλάβη. Εν προκειμένω όμως πρέπει να προσδιοριστεί ποιός είναι ο άμεσος παθών.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε και τις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου για Ιούνιο και Ιούλιο. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεδριάσει στις 8,22, 25, 29 Ιουνίου και στις 2,9, 14, 16, 21 και 28 Ιουλίου καθώς και 2 και 7 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα