Ο Γιάννης Στουρνάρας ξέχασε τα παλιά επειδή άλλαξε

Κι ας πάν’ στην ευχή τα παλιά... Τι και αν πριν από περίπου έναν χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του πρώην πλέον «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας και σημερινού διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα; Τι και αν στη Βουλή οι ΣΥΡΙΖΑίοι τού πέταγαν στα μούτρα τους «ανθρωποκτόνους» Προϋπολογισμούς που παρουσίαζε;

Ολα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Αλλωστε, όταν οι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να αλλάξουν τα πράγματα και τις εξελίξεις,

τότε υποχρεώνονται να αλλάξουν οι ίδιοι και να τα αποδεχτούν ως αναπόφευκτα. Το να κλειστεί το ραντεβού ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Αλ. Τσίπρα δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Μεταξύ του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ και του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, καλύτερος από αυτόν που έχει ακόμη και ο Αντ. Σαμαράς ή ο Ευ. Βενιζέλος μαζί του. Πρώτα απ’ όλα, ο Γ. Στουρνάρας γνωρίζεται με τον «σκιώδη» υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Τσακαλώτο, που ήταν παρών στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, πάνω από 35 χρόνια.

Ηταν μαζί στην Οξφόρδη. Εκαναν παρέα. Ηταν φίλοι. Μάλιστα, αν κάποιος πρέπει να καυχιέται ότι προέρχεται από αριστερή οικογένεια, αυτός είναι ο Γ. Στουρνάρας και όχι ο Ευ. Τσακαλώτος. Η καταγωγή της οικογένειας του πρώτου είναι από τη Γλύφα Φθιώτιδας και ο πατέρας του, Θανάσης Στουρνάρας, ήταν γραμματέας του ΕΑΜ Φθιώτιδας και Ευβοίας.

Ο Ευ. Τσακαλώτος είναι ανιψιός του «κομμουνιστοφάγου» στρατηγού Τσακαλώτου, ο οποίος τον Απρίλιο του 1948 ανέλαβε διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού, για να προχωρήσει στις μεγάλες εκκαθαρίσεις στην Πελοπόννησο. Επίσης, τον ίδιο χρόνο, ανέλαβε τη διοίκηση του Β΄ Σώματος Στρατού και συμμετείχε στις μάχες που οδήγησαν στη νίκη του Εθνικού Στρατού κατά του Δημοκρατικού Στρατού.

Σημειωτέον ότι το ραντεβού ήταν εύκολο να κλειστεί επειδή και η σύζυγος του Ευ. Τσακαλώτου είναι σύμβουλος της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα