Ο Γ.Αποστολόπουλος διαμερισματικός με τον Άρη

Στις εικόνες μιας εγκαταλελειμμένης πόλης αποτυπώνεται η προσωπική καταγραφή-διαπίστωση, από μια γειτονιά των Πατησίων, όπου ζω. Τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού μεταβλήθηκαν και πλέον, οι νέοι γείτονές μας, φέρουν διαφορετικά βιώματα, προσλαμβάνουσες, συνήθειες.

Κάθε «συγκατοίκηση» δημιουργεί ευκαιρίες και απειλές, μόνο που το ισοζύγιο μεταξύ τους, αποκλίνει δραματικά’ οι απειλές πολλαπλασιάζονται για όλους, ενώ οι αντοχές και οι ανοχές μας στερεύουν. Οι άνθρωποι που αντικρίζουμε πλέον να ψάχνουν στα σκουπίδια μας δεν έχουν χρώμα.

Τα προβλήματα στη γειτονιά

που ζούμε δεν έχουν χρώμα, δεν είναι αριστερά, δεξιά ή κεντρώα και δε μπορούν να περιμένουν ως όμηροι αποσπασματικών λογιστικών πρακτικών που ορθώς αμφισβητούνται, καθώς η όποια ευημερία των αριθμών δεν καταγράφεται πάντα ως αντίστοιχο αποτέλεσμα στις ζωές των ανθρώπων..

Είναι απαιτητές πλέον, δράσεις και ενέργειες που θα προσφέρουν λύσεις στις οποίες όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε, χωρίς προκαταλήψεις, αγκυλώσεις, στεγανά. Μια νέα αφήγηση, μια ανοιχτή πόλη με ενεργούς πολίτες, ένας συμμετοχικός δήμος με τη σύνθεση που αυτός συνεπάγεται, που θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια, θα αντιμετωπίσουν την παραβατικότητα, θα δημιουργήσουν εξωστρέφεια και θα εμπλουτίσουν την πόλη με την αισθητική που της αξίζει, προσδίδοντάς της την προστιθέμενη αξία που τα τελευταία χρόνια στερήθηκε.

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι υποψήφιος Σύμβουλος της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, στο ψηφοδέλτιο «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ - ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ». Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Ηχοληψίας της Σχολής Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, καθώς και απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ΕΑΠ. Από το 1997 εργάζεται στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Αθήνας ως Ηχολήπτης και Μουσικός Παραγωγός.

Keywords
Τυχαία Θέματα