Ο Γάλλος που συνελήφθη στη Βουλγαρία παραδέχθηκε σχέσεις με τους Κουασί

Αρνήθηκε τις κατηγορίες για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών ο γάλλος υπήκοος, που συνελήφθη στη Βουλγαρία, αλλά παραδέχθηκε ότι είχε στενή σχέση από την παιδική ηλικία με έναν από τους δράστες της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Ο 29χρονος Γάλλος υπήκοος, με καταγωγή από την Αϊτή, Φριτζ Ζολί Ζοακίν συνελήφθη την 1η Ιανουαρίου στη συνοριακή διάβαση Καπιτάν

Αντρέεβο στην προσπάθειά του να περάσει στην Τουρκία με λεωφορείο.

Συνελήφθη από τις βουλγαρικές αρχές βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από δικαστήριο της Γαλλίας, μετά τις καταγγελίες της συζύγου του ότι απήγαγε τον τρίχρονο γιο τους, στις 30 Δεκεμβρίου.

Ο Γάλλος υπήκοος προφυλακίστηκε,με αίτημα της εισαγγελίας του Χάσκοβο και το δικαστήριο ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη έκδοσή του στη Γαλλία.

Ωστόσο, στις 12 Ιανουαρίου, οι βουλγαρικές αρχές έλαβαν νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τη γαλλική εισαγγελία, στο οποίο αναφέρεται ότι ο συλληφθείς κατηγορείται "για συνωμοσία και σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών".

Ο 29χρονος θεωρήθηκε ύποπτος για διασυνδέσεις με τους ισλαμιστές Σερίφ και Σαϊντ Κουασί, δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, στις 7 Ιανουαρίου. Τα δύο αδέλφια κράτησαν ομήρους σε τυπογραφείο στην πόλη Νταμαρτέν και σκοτώθηκαν μετά από επέμβαση της αστυνομίας.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Χάσκοβο αναμένεται να αποφασίσει για την έκδοση του συλληφθέντος Γάλλου υπηκόου έως το τέλος της εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα