"Ο Δράκος" του Νίκου Κούνδουρου στο Ίδρυμα Κακογιάννης

Μία από τις καλύτερες ταινίες του ελληνικού σινεμά, ο «Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου θα προβληθεί την Δευτέρα 30 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο της αναδρομικής έκθεσης με έργα του σκηνογράφου της ταινίας, Τάσου Ζωγράφου, που φιλοξενήθηκε στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (12 Μαΐου

- 29 Ιουνίου 2014).

Το 1955 ο Νίκος Κούνδουρος σκηνοθετεί το «Δράκο» και αναθέτει στον Τάσο Ζωγράφο τα σκηνικά. Η ταινία, που εκπροσώπησε το 1956 την Ελλάδα στη Mostra της Βενετίας, ήταν η πρώτη σκηνογραφική δουλειά του Τάσου Ζωγράφου για τον κινηματογράφο που τον έκανε ευρύτερα γνωστό.

Με εξαιρετικούς ηθοποιούς και πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο, η ταινία βασίζεται στην παρεξήγηση που προκύπτει από τη φυσιογνωμική ομοιότητα του ήρωα με το «Δράκο», το φόβητρο της περιοχής.

Την προβολή της ταινίας θα προλογίσουν ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος και ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, κριτικός κινηματογράφου. Το σενάριο της ταινίας φέρει την υπογραφή του αξέχαστου Ιάκωβος Καμπανέλης και η μουσική της ταινίας είναι του Μάνου Χατζιδάκι. Στην ταινία εμφανίζονται: οι Ντίνος Ηλιόπουλος, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Γιάννης Αργύρης, Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Λεκάκη, Ανέστης Βλάχος και Φρίξος Νάσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα