Ο Αρχηγός ΓΕΣ στην Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού

Επίσκεψη στην εξαιρετικά δραστήρια Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ) πραγματοποίησε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της στο ιστορικό κτίριο που παλαιότερα στέγαζε το Α’ Σώμα Στρατού στην Πλάκα.

Ο Αρχηγός ενημερώθηκε για το επιτελούμενο έργο και την αποστολή της ΔΙΣ από τον Διευθυντή της Ταξίαρχο Ν.Δελατόλα και έδωσε τις κατευθύνσεις του. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία (περίπου) δεκαετία η ΔΙΣ είδε το ερευνητικό της έργο να αναβαθμίζεται κατακόρυφα, αφού εντάχθηκαν σε αυτήν 4-5 αξιωματικοί,

προελεύσεως Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, και βαθμών λοχαγού-ταγματάρχη, οι οποίοι για λόγους υγείας και ανεξαρτήτους της θελήσεώς των, βγήκαν ως «ελαφράς υπηρεσίας». Οι αξιωματικοί αυτοί εθελοντικώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΙΣ, φοίτησαν και αποφοίτησαν από το Ιστορικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τώρα είναι αξιωματικοί-ιστορικοί. Με τον τρόπο αυτό, συνδυάζουν και την επιστημονική γνώση του Ιστορικού, με αυτήν του αξιωματικού και ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς τους, «κερδισμένη» είναι η ΔΙΣ και κατ’ επέκταση το ΓΕΣ και ο Ελληνικός λαός, ο οποίος είναι και ο τελικός αποδέκτης του πολύτιμου έργου της Υπηρεσίας αυτής.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα