Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευ.Τουρνάς επέδωσε τα πτυχία στους νέους Σμηνίες της ΠΑ (ΦΩΤΟ)

Η ορκωμοσία των νέων Σμηνιών της 64ης Σειράς της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και της 15ης Σειράς της Σχολής Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ), πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι. Στην τελετή παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος επέδωσε στους νέους Σμηνίες τα πτυχία τους, παρουσία του Διοικητή της Διοικήσεως Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ), Υποπτέραρχου (Ι) Αθανάσιου Τσαλίκη.

Συνολικώς, ορκίστηκαν 213 Σμηνίες, διαφόρων ειδικοτήτων,

από τους οποίους οι 205 από τη ΣΤΥΑ (194 από την Ελλάδα, 10 από την Κύπρο και ένας από τη Λιβύη) και οχτώ από τη ΣΙΡ. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό η ιδιαιτερότητα της ΣΙΡ, η οποία δεν δέχεται σε ετήσια βάση νέους/νέες σπουδαστές, αλλά μόνο όποτε η ΠΑ έχει απαιτήσεις σε ραδιοναυτίλους για την κάλυψη επιχειρησιακών της αναγκών, κυρίως – αν όχι αποκλειστικώς – σε μεταφορικά αεροσκάφη.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος, ο Διοικητής της Διοικήσεως Αεροπορικής Υποστηρίξεως (ΔΑΥ) Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανώτατοι αξιωματικοί της ΠΑ, αντιπροσωπείες αξιωματικών των ΕΔ και των ΣΑ, διατελέσαντες διοικητές της ΣΤΥΑ και της ΣΙΡ, εκπρόσωποι των πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών, σύλλογοι, ξένες αντιπροσωπείες καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σμηνιών.

Καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη να έχουν τα νέα στελέχη της ΠΑ

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα