Ο "από μηχανής"…Αρχηγός

Όταν υπάρχει η λεγόμενη στο στρατό «επιχειρησιακή ευελιξία», κοινώς «λογική», πολλά (καλά) μπορούν να συμβούν. Ένα από αυτά, έγινε χθες και το πληροφορηθήκαμε σήμερα.

Ως γνωστόν, χθες μετέβησαν στο Καστελλόριζο, για τα Θεοφάνεια οι υπουργοί Εθνικής Αμύνης Δ.Αβραμόπουλος, Υγείας Άδ.Γεωργιάδης, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθ. Τσέλιο. Η μετάβασή

τους από τη Ρόδο έγινε με ένα ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου ΤΕΑΣ της Αεροπορίας Στρατού, που εδρεύει μόνιμα στην Κω. Για επιχειρησιακούς λόγους (πρακτικούς και ουσίας), όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει σε ετοιμότητα και ένα δεύτερο Chinook, που πήγε στη Ρόδο από την Πάχη Μεγάρων για την περίπτωση που θα απαιτείτο. Όμως δεν χρειάστηκε και μετά την επιστροφή του υπουργικού κλιμακίου στη Ρόδο ήταν έτοιμο να επιστρέψει στη βάση του.

Οπότε τότε, μόλις ο Καταδρομέας Αρχηγός ΓΕΣ πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν 16 αδειούχοι στρατιωτικοί, μόνιμοι και στρατεύσιμοι, στο αεροδρόμιο του νησιού ψάχνοντας για εισιτήρια για τις βραδινές πτήσεις, έδωσε εντολή να συγκεντρωθούν όλοι σε ένα μέρος και να πετάξουν με το εφεδρικό Chinook μέχρι την Πάχη Μεγάρων, δωρεάν φυσικά, εξοικονομώντας έτσι και χρήμα και χρόνο, αντί το ελικόπτερο να πραγματοποιήσει «κενό» την πτήση επιστροφής στη βάση του.

Σωστός ο Αρχηγός!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα