Ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει πολίτες και Αλέξη Τσίπρα

Ακρως εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτει η δηµοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για τη γνώµη των πολιτών σχετικά µε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο ερώτηµα «ποια γνώµη έχετε για τον Αντώνη Σαµαρά» θετική άποψη εκφράζει το 17,4% των ερωτηθέντων και µάλλον θετική το 13%, γεγονός που διαµορφώνει µια πολύ καλή εικόνα για τον πρωθυπουργό σε µια χρονική περίοδο εξαιρετικά επώδυνων µέτρων. Αρνητική άποψη έχει το 52,3% και µάλλον αρνητική το 10,9%, ενώ δεν απαντά το 6,4%.

Στο ίδιο ερώτηµα για τον Αλέξη Τσίπρα, θετική άποψη έχει το 10,5% και µάλλον θετική

το 14,3%. Αίσθηση προκαλεί πάντως ότι, στις αρνητικές γνώµες, µε 53% ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ξεπερνά το ποσοστό του πρωθυπουργού, ενώ ακόµη το 14,8% των ερωτηθέντων έχει µάλλον αρνητική άποψη και 7,4% δεν θέλησε να απαντήσει.

Σαφώς πιο αρνητική εικόνα έχουν οι πολίτες για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Μόλις το 4,2% έχει θετική άποψη, ενώ µάλλον θετική το 7,4%. Αντίθετα, το 71,8% έχει αρνητική εικόνα και µάλλον αρνητική το 9,9%.

Τους δύο «µονοµάχους» της εξουσίας ακολουθεί ο πρόεδρος της ∆ΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης. Με 7,6% θετικές γνώµες και 12,7% µάλλον θετικές διατηρεί καλύτερη εικόνα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ το 59,8% έχει αρνητική άποψη και 10,8% µάλλον αρνητική.

«Χαµηλή πτήση» και για τον Πάνο Καµµένο, αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μόλις 3,1% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη και 7,7% µάλλον θετική, ενώ αρνητική εικόνα έχει το 71,1% και µάλλον αρνητική το 9,1%.

Την πιο επιβαρυµένη εικόνα έχει ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Οι πολίτες σε ποσοστό-ρεκόρ 82,2% έχουν αρνητική εικόνα και µάλλον αρνητική το 3,6%, ενώ θετικά ανταποκρίνονται σε ποσοστό 3,2% και µάλλον θετικά σε ποσοστό 2,3%.

Σε πλεονεκτικότερη θέση βρίσκεται ο γενικός γραµµατέας του ΚΚΕ, ∆ηµήτρης Κουτσούµπας, καθώς το 4% των πολιτών έχει θετική άποψη και 7,8% µάλλον θετική, ενώ αρνητική το 63,1% και µάλλον αρνητική το 6,5%. Να σηµειωθεί ότι είναι εντυπωσιακά υψηλό το ποσοστό (18,6%) αυτών που δεν θέλησαν να απαντήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα