Ο ανιψιός του Χότζα σε κύκλωμα ναρκωτικών

Ως ύποπτος για τη λειτουργία μεγάλου εργαστηρίου κοκαΐνης συνελήφθη ο ανιψιός του πάλαι ποτέ κραταιού άνδρα της Αλβανίας, του Εμβέρ Χότζα. Η αλβανική αστυνομία κρατεί 13 άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση ναρκωτικών ανάμεσα στους οποίους ο Ερμάλ Χότζα και δύο Κολομβιανοί, ενώ κατασχέθηκαν και 120 κιλά της εξαρτησιογόνου ουσίας όπως, εξάλλου, και τέσσερις τόνοι χημικών, που απαιτούνται για την επεξεργασία

του ναρκωτικού, που επρόκειτο να προωθηθούν στη Γερμανία.

Η επιχείρηση της αστυνομίας και οι σύλληψη των υπόπτων έλαβε χώρα σε χωριό κοντά στο Ελμπασάν, περίπου πενήντα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Τιράνων, καθώς οι κακοποιοί ετοιμάζονταν να αναμείξουν τις διάφορες χημικές ουσίες με το καθαρό ναρκωτικό.

Ο ανιψιός του Εμβέρ Χότζα θεωρείται ότι ήταν ο αρχηγός της συμμορίας. Ο θείος του κυβέρνησε την Αλβανία με σιδηρά πυγμή για περισσότερο από σαράντα χρόνια, εγκαθιστώντας ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά κομμουνιστικά καθεστώτα στη χώρα. Πρόκειται για την πρώτη χώρα που έθεσε εκτός νόμου τη θρησκεία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η κοκαΐνη που κατασχέθηκε προερχόταν από την Κούβα και επρόκειτο να ταξιδέψει στη Γερμανία μέσω Ιταλίας και Αυστρίας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο εργαστήριο επεξεργασίας του ναρκωτικού βρέθηκαν χρήματα και όπλα. Τους τελευταίους μήνες καταβάλλεται, με τη βοήθεια των γερμανικών αρχών, προσπάθεια να διαλυθεί ένα διεθνές δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα