Ο Άγγελος Δεληβοριάς αποχώρησε από το Μουσείο Μπενάκη μετά από 41 χρόνια

Σε εκδήλωση με κλίμα συγκίνησης σήμερα το μεσημέρι ο καθηγητής Άγγελος Δεληβοριάς αποχώρησε από τη θέση του Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη που κατείχε για 41 συναπτά έτη.

Ο κ.Δεληβοριάς που είναι ο μακροβιότερος διευθυντής μουσείου στον κόσμο ανακοίνωσε ο ίδιος πως αναχωρεί από τη διεύθυνση του μουσείου για να αναλάβει θέση στη Διοικητική του Επιτροπή, ενώ το Μουσείο Μπενάκη προχωρά σε διεθνή προκήρυξη για την πρόσληψη του νέου διευθυντή.

Η προκήρυξη έχει ήδη ετοιμαστεί και εγκριθεί τόσο από τη Διοικητική Επιτροπή όσο και από τον Αγγελο Δεληβορριά.

Θα είναι διεθνής και θα αναζητά έναν επιστημονικό διευθυντή με ειδικότητα σε ένα από τα πολλά πεδία που ορίζουν οι συλλογές του Μουσείου. Η πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Αιμιλία Γερουλάνου τόνισε πως «θ αφιερώσουμε όσο χρόνο χρειαστεί για να επιλέξουμε τον καλύτερο». Ο Αγγελος Δεληβορριάς θα συνεχίσει στη θέση του προέδρου της Διοικητικής Επιτροπής αφού ο Μαρίνος Γερουλάνος παραιτήθηκε. Η μετάβαση στην προεδρία αναμένεται να γίνει αφού λήξει και η θητεία της Αιμιλίας Γερουλάνου.

Η πρόθεση του Αγγελου Δεληβοριά να αποχωρήσει από τη διεύθυνση δεν είναι ξαφνική. Η Αιμιλία Γερουλάνου είπε: «Ξέρω καλά ότι ο Αγγελος θα ήθελε να έχει τελειώσει η θητεία του αλλιώς. Ξέρω καλά ότι τον βάρυναν αφάνταστα τα τελευταία χρόνια, όταν το μουσείο αναγκάστηκε να περιορίσει το προσωπικό και το τις ώρες λειτουργίας του. Ελπίζω όμως μέσα απ΄αυτή την καινούργια του θέση στο Μουσείο να δει τα πράγματα να καλυτερεύουν και η λύπη του να μαλακώσει».

Ο ίδιος ο Αγγελος Δεληβοριάς, μέσα σε μια ατμόσφαιρα φόρτισης με όλους όσους βρέθηκαν στην αίθουσα να φέρουν τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη στο βλέμμα κοιτώντας τον στο πάνελ της συνέντευξης τύπου (δημοσιογράφοι, συνεργάτες, φίλοι), όταν ρωτήθηκε πως θα είναι ο νέος του ρόλος στο μουσείο είπε «Θα είναι δίκοπο μαχαίρι... Το καλό είναι ότι θα έχω το μάτι μου στο μουσείο, δεν θα απουσιάσω. Το κακό είναι ότι θα μπορώ να βλέπω τις όποιες πιθανές ανεπαίσθητες αποκλίσεις εν ονόματι της επιβίωσης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρέθηκε δάπεδο σφράγισης από πώρινους λίθους στην Αμφίπολη!

Εντοπίστηκαν ευρήματα στο αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου (ΦΩΤΟ)

Το Μουσείο Μπενάκη συγκεντρώνει παιδικά βιβλία για σχολεία

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη στο Μουσείο της Λωζάννης

20 διπλές προσκλήσεις για το μιούζικαλ "Θα περάσει κι αυτό"

5 διπλές προσκλήσεις για μια μοναδική βραδιά με τον Γιάννη Σπανό

Τα Lego παρουσιάζουν τις πιο διάσημες σκηνές του σινεμά (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα