«Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» ξεκινάει στο θέατρο «Παλλάς»

Με την πασίγνωστη ελληνική ιστορία αγάπης «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» του Δημητρίου Κορομηλά, που κάνει σήμερα το βράδυ πρεμιέρα ανοίγει αυλαία το Παλλάς, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια,.

Για πρώτη φορά στη σκηνή του Παλλάς η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Πάνος Βλάχος, η Χριστίνα Τσάφου, ο Νίκος Μαγδαληνός και ο Γιώργος Μαργαρίτης, στο τραγούδι, ανεβάζουν το παραπάνω έργο.

Ο «Αγαπητικός της

Βοσκοπούλας» είναι ένα ελληνικό, ποιητικό, λαϊκό έργο γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο που διατηρείται αυθεντικός στην παράσταση και εμπλουτίζεται με δημώδη τραγούδια και χορογραφίες. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου με 10.000 παραστάσεις στην θεατρική πορεία του, με πρώτη παράσταση το 1894 στην Οδησσό και 4 κινηματογραφικές μεταφορές με ηθοποιούς θρύλους του ελληνικού σινεμά.

Η ιστορία αναφέρεται στον «Αγαπητικό» που του συμβαίνουν όλα μέσα σε ένα 24ωρο, στη γιορτή της Αναλήψεως που είναι μία μεγάλη ημέρα για τους ανθρώπους του κάμπου, τους τσοπάνηδες, τις βοσκοπούλες και τους τσέλιγκες. Στο επίκεντρο, μία μάνα-χήρα, η Μάρω, που ο μέλλων γαμπρός της, ξυπνάει μέσα της την ξεχασμένη θηλυκότητά της και την καλεί να ξαναζήσει τον μεγάλο, παλιό ερωτά της.

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε χαμένη βωβή ταινία για τον Σέρλοκ Χολμς

10 χρόνια Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς

Δικαίωση Ανδρόνικου: Ο τάφος της Βεργίνας ανήκει στον Φίλιππο!

Περισσότεροι επισκέπτες στα μουσεία τον Ιούνιο

Κορρές: Το Ηρώδειο κάποτε είχε στέγη (ΦΩΤΟ)

Στην Αθήνα οι κορυφαίοι τενόροι του κόσμου για την Καμεράτα

Ο Στίβεν Χόκινγκ τραγουδά για τους Pink Floyd!

Με γυναίκες πρωταγωνίστριες το νέο Ghostbusters

Νέο δάπεδο στο Ερεχθείο

Με Σαμαρά και Τασούλα θα συναντηθεί η Άμαλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ

Ο γάμος του George Clooney έγινε καρτούν (ΦΩΤΟ)

Νέα θεατρική περίοδος για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ρομπότ - πρωταγωνιστής παίζει σε θεατρική παράσταση

Keywords
Τυχαία Θέματα