Νότης Μηταράκης: "Βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο κρίσης" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα. Είμαστε ακόμη σε περίοδο κρίσης» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.


«Ένας από τους πολιτικούς κινδύνους για την κυβέρνηση, είναι ότι ο κόσμος πίστευε ότι έχουμε ξεπεράσει την κρίση. Αυτό οδήγησε και στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Η Ελλάδα

σήμερα πατάει στα πόδια της, όμως έχει ακόμη πολύ δουλειά μπροστά της. Μπορεί να ξαναβουλιάξουμε εάν κάνουμε λάθη. Τα πράγματα δεν έχουν σταθεροποιηθεί απόλυτα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Για την αντίδραση των αγορών και την έξοδο της χώρα από το Μνημόνιο ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε: «Είδαμε πως αντέδρασαν πρόσφατα οι αγορές. Για τις αγορές είναι σίγουρα καλύτερα η Ελλάδα να παραμείνει σε πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Το θέμα όμως είναι αν η Ελλάδα είναι έτοιμη, ώστε να μην χρειάζεται δανεικά για να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις της. Κι αυτό σημαίνει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να έχεις πρόσβαση στις αγορές.

Αν υποθέσουμε ότι οι αγορές αντέδρασαν έτσι εξαιτίας της εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Αν αντέδρασαν έτσι σε εμάς που εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα, φανταστείτε τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση που εναντιώνεται σε ένα τέτοιο πρόγραμμα».

Τέλος για το θέμα των 100 δόσεων που θα ρυθμίζουν τα χρέη προς το Δημόσιο, ο κ. Μηταράκης τόνισε: «Η προσπάθειά μας είναι να βρεθεί μια λύση που θα είναι θετική. Δεν βάζουμε μέσα μόνο τα Τραπεζικά δάνεια ή μόνο τις οφειλές στο δημόσιο, αλλά θέλουμε να βάλουμε όλες τις οφειλές στο ίδιο τραπέζι. Η λύση αυτή θα είναι καλύτερη και αποτελεσματικότερη».

Keywords
Τυχαία Θέματα