Νομοσχέδιο «σκούπα» ...μετά τη συμφωνία

Με ένα νομοσχέδιο σκούπα, όπου θα περιλαμβάνεται η νεα συμφωνία με την τρόικα και μπορεί να έρθει στη Βουλή ακόμα και σήμερα το βράδυ, με τη διαδικασία του κατ επείγοντος, η ελληνική πλευρά προσπαθεί να ¨ πείσει ¨ το Eurogroup, να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 8.1 δισ. ευρώ.

Μέσα στο νομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις, εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνονται, ο προϋπολογισμός

των ΟΤΑ, οι μετατάξεις των καθηγητών και των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας, ο νέος Φορολογικός Κώδικας Εισοδήματος καθώς και οι ρυθμίσεις για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.

Για την κυβέρνηση πλέον το επόμενο στοίχημα είναι η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο αφού με τον έναν ή τον άλλον τροπο, η διαπραγμάτευση θα κλείσει.

Ήδη από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου γίνεται προσπάθεια η νεα συμφωνία με την τρόικα, να μην χαρακτηριστεί ¨ νεα μέτρα ¨ αλλά υλοποίηση των ήδη συμφωνηθέντων .

Η αλήθεια είναι οτι σε ενα μεγάλο μέρος πρόκειται για αυτό, αλλά στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα ήδη επικρατεί έντονος προβληματισμός αφού οι βουλευτές καλούνται, για μια ακόμα φορά, να στηρίξουν αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε νέες επιβαρύνσεις και ταυτόχρονα σε μειώσεις του εισοδήματος. Την ώρα μάλιστα, που έχει παρέλθει και ο ανασχηματισμός, αφου πολλοί είχαν το κίνητρο της υπουργοποίησης.

Το Μαξίμου παντως είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και με την Ιπποκράτους για να μην υπάρξουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, αν και κοινή αίσθηση είναι, οτι το νομοσχέδιο θα περάσει.

Γ. Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα