Κέρδισε την επιμέλεια του παιδιού της η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου!

Το τέλος μιας πολύμηνης, επίπονης διαδικασίας για την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, γράφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων με τη δικαστική απόφαση επί της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πολιτικός. Η κ. Ασημακοπούλου, συγκεκριμένα, ζητούσε από τα τέλη Ιουλίου την προσωρινή επιμέλεια του 11χρονου γιου της και τη μετοίκηση από το πατρικό σπίτι του πρώην συζύγου της, Βασίλη Παπαϊωάννου, με τον οποίο χώρισαν επεισοδιακά πριν από λίγους μήνες. Όπως αποκάλυψε

το «Secret», η κ. Ασημακοπούλου κέρδισε τη δίκη και ανέλαβε την επιμέλεια του παιδιού της, την οποία διεκδικούσε και ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος τώρα καλείται να ενισχύει την ανατροφή του γιου του με την καταβολή ενός μικρού ποσού κάθε μήνα, εν είδει διατροφής ανηλίκου.

Του Δημήτρη Κουνιά - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, «το τέκνο έχει αναπτύξει με τη μητέρα του μια σχέση βαθιά και γερή, που επί έτη καλλιεργείται, η οποία ανέκαθεν έχει αναλάβει τη φροντίδα του, είναι δε σε θέση και στο μέλλον να συνεχίσει να το πράττει. Περαιτέρω, η ηλικία του παιδιού είναι τέτοια, που απαιτεί τη μη απόσπασή του από αυτήν, εφόσον δεν συντρέχει κάποιος ιδιαιτέρως σοβαρός για αντίθετη ρύθμιση λόγος, ενόψει και του έντονου ψυχικού δεσμού που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους και της σταθερότητας στη σχέση τους, που η μητέρα ενισχύει με νηφαλιότητα, συνδράμοντας στην ψυχική και συναισθηματική ισορροπία του». Το δικαστήριο, βέβαια, αναγνώρισε στον πρώην σύζυγο της βουλευτού της Ν.Δ. τις καλές προθέσεις του έναντι του παιδιού του. «Από τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του παρόντος δικαστηρίου, πιθανολογήθηκε ότι και οι δύο γονείς αγαπούν το παιδί τους, είναι φιλόστοργοι, άξιοι και ικανοί να αναλάβουν τη διαπαιδαγώγησή του. Και οι δύο γονείς έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στο λειτουργικό καθήκον της επιμέλειας και δείχνουν ότι θα εξακολουθήσουν να ανταποκρίνονται το ίδιο και στο μέλλον», αναφέρεται στο δικόγραφο. Ωστόσο, όπως συνεχίζει το δικαστήριο «παρόλο που δεν αμφισβητείται το μέγιστο ενδιαφέρον και η αγάπη του αιτούντος πατέρα του στην υγιή του ανάπτυξη και πρόοδο του παιδιού, δεν μπορούν να παραγνωρισθούν τα ανωτέρω σχετικά με την ανάγκη και την εξάρτηση του ανηλίκου, στην παρούσα μάλιστα ηλικία, από τη μητέρα του». Και καταλήγει: «Το δικαστήριο, λαμβάνοντας πρώτιστα υπόψη το συμφέρον του ανηλίκου, και μάλιστα όχι μόνο το ψυχικό και συναισθηματικό, αλλά και της εν γένει διαμορφώσεως της προσωπικότητάς του, της ευαίσθητης παιδικής του ηλικίας και ως εκ τούτου της ιδιαίτερης ανάγκης του για τη στοργή, τη φροντίδα και τις περιποιήσεις της μητέρας του, παροχές που παρείχε η τελευταία ήδη από τη γέννησή του, την καταλληλότητα και ετοιμότητα αυτής να προσφέρει στο παιδί της ήρεμο και ομαλό οικογενειακό περιβάλλον και να συμβάλλει θετικά στην περαιτέρω ανάπτυξή του, σε συνδυασμό με τα διδάγματα της ανθρώπινης πείρας και της κοινής λογικής, κρίνει ότι το συμφέρον του υπαγορεύει η επιμέλειά του, η οποία περιλαμβάνει ιδίως την ανατροφή, τη μόρφωση, την περίθαλψη και την εκπαίδευση, καθώς και τον προσδιορισμό του τόπου διαμονής του, να ανατεθεί εν συνόλω προσωρινά στην αιτούσα μητέρα του».

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο επέβαλε στον κ. Παπαϊωάννου και την υποχρέωση να καταβάλλει διατροφή για το παιδί του το ποσό των 76,50 ευρώ μηνιαίως. «Με το υπόλοιπο ποσό που απαιτείται για τη διατροφή του ανηλίκου βαρύνεται η μητέρα του», αναφέρεται, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνεται, η κ. Ασημακοπούλου είναι βουλευτής και λαμβάνει βουλευτική αποζημίωση.

Το διαζύγιο και τα ασφαλιστικά μέτρα

Είδηση-βόμβα στην πολιτική ζωή του τόπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποτέλεσε το διαζύγιο της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς συνοδεύτηκε με αποκαλύψεις για την προσωπική της ζωή και τη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του κ. Παπαϊωάννου, που κατέθεσε τον Ιούλιο, η βουλευτής Ιωαννίνων είχε κατηγορήσει τον πρώην σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, αρπαγή χρημάτων, απειλές και εκβιασμούς, με στόχο να τελειώσει την πολιτική της καριέρα, ενώ τον είχε επικρίνει για βάναυση συμπεριφορά κατά της μητέρας της (και πεθεράς του), η οποία διαμένει στην ίδια οικία. Είχε αποκαλύψει, μάλιστα, πως προκειμένου να προστατευτεί από τις ακραίες ενέργειες και τις χειροδικίες του κ. Παπαϊωάννου, ενημέρωσε τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι είναι δίπλα της οποιαδήποτε στιγμή τον χρειαστεί. Αντίθετα, από την πλευρά του πρώην συζύγου της, είχαν κατηγορήσει τη «γαλάζια» πολιτικό για έπαρση και μεταμόρφωση, με πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα της, από τη στιγμή της καθόδου της στις βουλευτικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα