Νεύρα και "άδειασμα" του Σόιμπλε στον Βαρουφάκη

Τα όσα δήλωσε ο Γιάννη Βαρουφάκης περί δημιουργικής ασάφειας στη συμφωνία εξόργισαν την γερμανική πλευρά, με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ να διαψεύδει τα και μάλιστα επιμένουν στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 4,5%.

Η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε διέψευσε και τα περί μυστικής συνάντησης στο Eurogroup και αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα σημείωσε πως το Eurogroup αποφάσισε για το 2015 να ληφθούν υπόψιν οι οικονομικές περιστάσεις αναφορικά με

το ύψος του πλεονάσματος.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αυτό ουσιαστικά σημαίνει όπως η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως μετά το 2015, δηλαδή τα επόμενα χρόνια, ο στόχος για ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ, αυτό θα ισχύει σίγουρα γιατί όπως επισημαίνεται ο στόχος για να είναι το χρέος βιώσιμο δεν πρόκειται να επιτευχθεί μέχρι το 2022.

Οργή Σόιμπλε για τις μυστικές συναντήσεις!

Έξω φρενών έγινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν έμαθε ότι ο υφυπουργός Εργασίας της κυβέρνησής του Γέργκ Ασμουσεν είχε μυστική συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Sächsische Zeitung ο Σόιμπλε είναι εξοργισμένος γιατί η συνάντηση έγινε χωρίς να ενημερωθεί την ώρα που είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα οι επαφές με τον Βαρουφάκη και γενικότερα οι συναντήσεις την στιγμή μάλιστα που είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα