Νέοι Δόκιμοι Αξιωματικοί ενισχύουν τον Ελληνικό Στρατό

Με νέους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς (ΔΕΑ) ενισχύθηκε πρόσφατα ο Ελληνικός Στρατός με την ορκωμοσία των ΔΕΑ Τεθωρακισμένων και Πεζικού (κατά σειρά ορκωμοσίας τους αντιστοίχως της 2014 Γ’ΕΣΣΟ, οι οποίοι και αποφοίτησαν από τις αντίστοιχες σχολές των Όπλων τους.

Αμφότερες οι τελετές ονομασίας τους σε ΔΕΑ, που συνέπεσαν στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρών» Βόλου που είχε

ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τριών Πεζοναυτών και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα του 505 Τάγματος Πεζοναυτών, ήταν αφιερωμένες στη Μνήμη των Νεκρών, ενώ έγινε αναφορά στις Ημερήσιες Διαταγές Διοικητών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη τους.

Η πρώτη τελετή πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Τεθωρακισμένων (ΣΤΘ) στον Αυλώνα Αττικής, παρουσία του Υποδιευθυντή της Διευθύνσεως Ιππικού-Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΙΤ) Ταξίαρχου Σταύρου Τσερπέ, καθώς και φίλων και συγγενών των νέων αξιωματικών.

Η δεύτερη τελετή πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Έφεδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο παρουσία του Διοικητή της ΣΕΑΠ Ταξίαρχου Γεώργιου Μπουζάκη και των τοπικών, θρησκευτικών και πολιτικών αρχών του νομού.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα