Νέο κοινωνικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου

Στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξη του το πρωί στο MEGA. «Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση. Η εκκλησία φροντίζει χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν αυτή τη δύσκολη ώρα», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος που όταν ρωτήθηκε για την κρίση, απάντησε: «Το θέμα είναι τι θα κάνουμε από δω και πέρα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση». Μίλησε επίσης για την ανάγκη μετανοίας λέγοντας: «Μετάνοια σημαίνει,

αλλάζω μυαλό, αλλάζω πορεία. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε: υπομονή, αγώνας, προσπάθεια, ενότητα. Και αυτή την κρίση θα την βγάλουμε και θα περάσουμε απέναντι από το ποτάμι».

Ο Μακαριότατος έκανε επίσης λόγο για ανάγκη αλλαγής στις δομές της εκκλησίας, αναφερόμενος και στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας: «Έχει έρθει η εποχή να είμαστε ανοιχτοί στις συζητήσεις, με όλα τα κόμματα αλλά και με όλους τους φορείς. Η περιουσία της εκκλησίας είναι συγκεκριμένη. Να δούμε ποια είναι αυτή περιουσία και πως όλα αυτά τα χρόνια έχει αξιοποιηθεί από το κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα