Νέες πληροφορίες για εκτεταμένες ζημιές από το σεισμό-γίγα 5,9 Ρίχτερ στο Ληξούρι

Σεισμός - γίγας μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.

«Εγώ προσωπικά το περίμενα γιατί είχαμε ηλεκτρικά σήματα από το σταθμό του δικτύου ΒΑΝ στον Πύργο το τελευταίο διάστημα τα οποία, μάλιστα, έδειχναν μεγάλο σεισμό, όχι, όμως, πάνω από 6 Ρίχτερ. Άρα θεωρώ ότι το τα 5,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε στο protothema.gr ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης

Τσελέντης, ο οποίος μέχρι χθες ήταν στο νησί καθώς εγκατέστησε τέσσερις νέους σεισμογράφους στην περιοχή.

Ήδη, έχουν σημειώθει τουλάχιστον πέντε μετασεισμοί μεγέθους 4,4, 4,2, 3,9, 3,7 και 4,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού

Για εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το νησί έκανε λόγο o αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σωτήρης Κουρής.

Ο κ. Κουρής τόνισε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και έχει βγει στους δρόμους. Σημαντικό είναι το πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του νησιού από πτώσεις βράχων σε διάφορα σημεία. Όπως είπε ο κ. Κουρής η ηλεκτροδότηση του νησιού διεκόπη την ώρα του σεισμού αλλά αποκαθίσταται σταδιακά. Κατά τον κ. Κουρή δεν υπάχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες. Για ρωγμές σε σπίτια, σε δημόσια κτίρια, καταρρεύσεις μαντρότοιχων και προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης κάνει λόγο και ντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας, Σπύρος Ματιάτος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πυροσβεστική στην Κεφαλονιά έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Αναφέρονται ρωγμές σε πολλά σπίτια.

Αναφέρονται ζημιές στο δρόμο κοντά στο λιμάνι του Ληξουρίου. Μέχρι στιγμής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού έχουν αναφερθεί ζημιές σε καταστήματα στην πόλη του Αργοστολίου από σπασμένες τζαμαρίες, αλλά δεν υπάρχουν κλήσεις για τραυματισμούς.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, αναφέρθηκαν κατολισθήσεις βράχων με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι στα βόρεια του νησιού, ενώ ένα γήπεδο έχει ανοίξει στα δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, -γίγα 59 Ρίχτερ, Ληξούρι,nees, -giga 59 richter, lixouri