Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία ανακοίνωσε ο Ομπάμα

Την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες με κύριο αντικείμενο την κρίση στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ανοίγει ο δρόμος για επιβολή κυρώσεων σε κομβικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας. Την ίδια ώρα η Μόσχα ανακοίνωσε αντίποινα κατά της Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε εκτελεστική πράξη, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή κυρώσεων σε κομβικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας.

Σε

δήλωσή του λίγο πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι περαιτέρω κλιμάκωση από πλευράς της Μόσχας στην Ουκρανία θα οδηγήσει μόνον σε μεγαλύτερη απομόνωση της Ρωσίας από τη διεθνή κοινότητα.

Οι νέες κυρώσεις τις οποίες ανακοίνωσε ο κ. Ομπάμα, σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης, αφορούν συνολικά 20 άτομα τα οποία συνδέονται με τη ρωσική εισβολή και στρατιωτική κατάληψη της Κριμαίας, καθώς και την τράπεζα Bank Rossiya.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε στη δήλωσή του ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί με έντονη ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας.

«Η Ουκρανία δεν πρέπει να αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δυση. Ο λαός της Ουκρανίας θα πρέπει να έχει την ελευθερία να καθορίσει μόνος του το μέλλον του», ανέφερε ο κ. Ομπάμα.

Η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα 10 ατόμων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις. Ανάμεσά τους ο γνωστός Γερουσιαστής Τζον Μακέιν, και ο σύμβουλος του Ομπάμα Ντάνιελ Πφάιφερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα