Νέα "πυρά" εναντίον Κατρούγκαλου μετά την αποκάλυψη των "Παραπολιτικών"

Στο "στόχαστρο" των βουλευτών της αντιπολίτευσης βρίσκεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την αποκάλυψη των «Παραπολιτικών», σύμφωνα με την οποία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών προσέλαβε ως συμβούλους στο Υπουργείο 2 νεαρές δικηγόρους που εργάζονται στο γραφείο του.

«Αυτά που κατηγορούσαν στο ΣΥΡΙΖΑ τώρα τα κάνουν οι ίδιοι… Αυτή δεν είναι νέα νοοτροπία. Τίθεται σημαντικό ζήτημα που δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά με θεσμούς» , δήλωσε στα Παραπολιτικά

90,1 και την Κέλλυ Κοντογεώργη ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο κ. Μαυρωτάς τόνισε επίσης πως «από την αρχή το Ποτάμι είχε πει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και έπρεπε τότε να ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεση».

Για «προμελετημένο έγκλημα και καλά οργανωμένο σχέδιο από τον κ. Κατρούγκαλο» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άλλο τέτοιο προηγούμενο και ότι η ευθύνη είναι πλέον στα χέρια του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, κατήγγειλε επίσης ότι επειδή η επαναπρόσληψη ανθρώπων που έχουν μπει σε διαθεσιμότητα είναι απόφαση υπουργού, δεν προχωράει επειδή στο συμφωνητικό Κατρούγκαλου δεν προβλέπεται αμοιβή για το δικηγορικό γραφείο εφόσον η επιστροφή στη δουλειά των υπαλλήλων γίνει με αυτό τον τρόπο.

Υπέρ του κ. Κατρούγκαλου τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, η οποία δήλωσε στο "Κεντρικό Μαγκαζίνο" ότι «δεν τίθεται πολιτικό ή ηθικό θέμα, είναι νόμιμοι οι διορισμοί».

«Ας μην μιλούν για ηθική οι ανήθικοι … αυτοί που ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος ήταν στη δίκη της Ενέργκα και της Ελλάς Πάουερ συνήγορος υπεράσπισης για τον κ. Βορίδη μιλάω», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι :«το πρόβλημα είναι πως οι θέσεις συμβούλων θα πρέπει να έχουν ουσιαστικά και τυπικά προσόντα και να παίρνουν ανθρώπους που δεν διαθέτουν τα στοιχεία για να είναι σε αυτή τη θέση».

Διαβάστε επίσης:

Δήμας: Στα χέρια του Πρωθυπουργού η υπόθεση Κατρούγκαλου

Νέα αποκάλυψη για τον Κατρούγκαλο: Διόρισε και τρίτη συνεργάτιδά του

Το δρόμο της παραίτησης "δείχνει" στον Κατρούγκαλο ο Κουμουτσάκος

Έντονες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη των "Παραπολιτικών" για την υπόθεση Κατρούγκαλου

Λυμπεράκη: Οδυνηρό θέμα η περίπτωση Κατρούγκαλου

Καραγκούνης: "Μέγα πολιτικό και ηθικό θέμα οι ενέργειες Κατρούγκαλου"

Διόρισε στο υπουργείο τους δικηγόρους του γραφείου του

Πλακιωτάκης: "Μείζον ηθικό θέμα η ενέργεια Κατρούγκαλου"

Άδωνις για την αποκάλυψη των Παραπολιτικών: "Δεν μπορεί να κρύβεται ο Κατρούγκαλος"

Κατρούγκαλος: Διόρισε και τους δικηγόρους του στο υπουργείο!

Keywords
Τυχαία Θέματα