Να μας ζήσεις Μπιλλυ

του Νίκου Σίμου

Άβυσσός η ψυχή του ανθρώπου. Όσον αφορά δε στην ψυχή του Γιώργου Παπανδρέου θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ούτε ο ...Κουστώ δεν θα μπορούσε να καταδυθεί σε αυτήν με το βαθυσκάφος του.
Συναντήθηκε ο άνθρωπος με τον Μπίλ Κλίντον, που επαγγέλλεται πλέον τον περιπλανώμενο ρήτορα, πληρωνόμενο αδρά και προέκυψε μετά τη συνάντηση η διαβεβαίωση του σύμπαντος κόσμου από τον πρώην πλανητάρχη ότι οι Έλληνες είναι ο πλέον εργατικός λαός στην υφήλιο, εν πάση δε περιπτώσει εργάζονται κατά 25% περισσότερο

από τους Γερμανούς. Αν υπολόγιζε ο άνθρωπος και το Οκτόμπερφεστ που ετοιμάζεται, είναι βέβαιο ότι οι ακαμάτηδες Έλληνες δουλεύουν 80% παραπάνω από τους μπυρόβιους.
Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι δεν ανακάλυψε ο Κλίντον ότι δουλεύουμε σκληρά ως λαός –κάτι που είμαι βέβαιος ότι του είναι παγερά αδιάφορο εκτός και αν το εντόπιζε στις καλλίπυγες Ελληνίδες- αλλά του το σφύριξε ο απίθανος Γιωργάκης. Αυτός που, λίγο πριν αλλά και μετά τις πρώτες μέρες της πρωθυπουργίας του, περιφερόταν ανά ...τας Ευρώπας και διέσυρε τη χώρα λέγοντας πόσο διεφθαρμένοι είναι οι Έλληνες και πόσο κοπρίτες, σύμφωνα άλλωστε και με σχετικά «καρφώματα» των ανεκδιήγητων Γάλλων. Κι έτσι μας φόρεσαν οι δανειστές μας το πλέον στενό σιδερένιο εσώβρακο.

Όμως, από την τεραστίας σημασίας συνάντηση του Μπιλ Κλίντον με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθότι και οι δύο είναι αργόσχολοι, συγκρατώ την πεμπτουσία των δηλώσεων του πρώην πλανητάρχη για να διακριβώσω, στο μέλλον, αν έχει κουκούτσι μυαλό ή δουλεύει τον Γιωργάκη ψιλό γαζί. Όπερ και το πιθανότερο. Τι είπε ο καλός μας; «Μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που έφεραν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου , που βρίσκεται μαζί μας, φέρει επάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε»!!!!!

Το βέβαιο είναι ότι τα μόνα σημάδια που μπορεί να φέρει επάνω του ο κ. Παπανδρέου είναι οι ενδεχομένως μωλοπισμένοι γλουτοί του από το πολύ κανό. Μπορεί να έχει μείνει και κανένα σημάδι στο δάκτυλό του από εκείνο το ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του, όταν, εν κινήσει, για να φτιάξει την αλυσίδα που είχε βγει, έβαλε στον τροχό το δάκτυλό του. Επίσης σημάδια φέρει και από τον ήλιο καθότι ηλιοκαμμένος από την πολύ χειρονακτική εργασία, την οποίαν φανταζόμαστε ο Κλίντον δεν συμπεριέλαβε στις στατιστικές του για να αυξήσει τον μέσο όρο εργασίας των Ελλήνων έναντι των Γερμανών. Λίγο το έχεις να τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι υπέρ του κλίματος, της διάσωσης της θαλάσσιας χελώνας, της ισότητας των ομοφυλοφίλων και της συντήρησης των μελετών για την επίδραση της αρχιτεκτονικής στην σεξουαλικότητα των Παπούα!

Δεδομένου ότι ο συμπαθής Μπίλ αποκλείεται να παίρνει ληγμένα χάπια –άντε να κάπνισε λίγο μπάφο στα νιάτα του- προφανώς τα όσα είπε, τα είπε υπό την επήρεια βραδυνής κρεβατομουρμούρας της Χίλλαρυ, η οποία παρά το γεγονός ότι, όπως λένε, τώρα στα γεράματα δοκιμάζει και άλλες γεύσεις, δεν την αφήνει, όπως και τον φουκαρά τον Θεμιστοκλή τον αρχαίο, να κοιμηθεί «το του Μπιλ τρόπαιον» στην φούστα της Λεβίνσκι. Σημασία έχει ότι ο Μπίλ μας διασκέδασε με αυτά που είπε και μπορούμε επίσης να αντιληφθούμε γιατί ακριβοπληρώνονται οι κοτσάνες. Για τις οποίες εισπράττει λεφτά περιφερόμενος και ο Γιωργάκης!

Keywords
Τυχαία Θέματα