Μουσική και χοροί από το Αζερμπαϊτζάν στο Ηρώδειο

Η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ηeydar Αliyev καλεί το ελληνικό κοινό σε φιλανθρωπική παράσταση με παραδοσιακή μουσική και χορό από το Αζερμπαϊτζάν, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στις 21:00 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Στο αρχαίο ωδείο, οι θεατές θα έχουν τη ευκαιρία να απολαύσουν μια ιδιαίτερη παράσταση που θα συνδυάσει την αέναη χορευτική παράδοση της χώρας του Καυκάσου με το

μοναδικό ηχόχρωμα της Κρατικής Ορχήστρας Δωματίου που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασσικό και το σύγχρονο, στο παραδοσιακό και το κοσμοπολίτικο.

Ο πολιτισμός ενισχύσει τους δεσμούς του Αζερμπαϊτζάν με την Ελλάδα

Ο πολιτισμός ανοίγει νέους δρόμους στις σχέσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Ελλάδας. Η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν πιστεύοντας ότι οι σχέσεις αποκτούν βάθος και εύρος όταν συνδέονται σε διαχρονικές αξί-ες και στις δημιουργίες των ανθρώπων, έβαλε σε παράλληλη τροχιά με την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών την οικοδόμη-ση σταθερών πολιτιστικών διαύλων μεταξύ των δύο κρατών.

Οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις άλλες επενδυτικές πρωτοβουλίες πηγαίνουν μαζί με πρωτοποριακά και μοναδικά καλλιτεχνικά και πολιτι-στικά δρώμενα. Η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν, εδώ και τρία χρόνια, έχει δημιουργήσει ένα συνολικό σχέδιο δράσης για την ανάδειξη και ενδυ-νάμωση των πολιτιστικών σχέσεων ΕλλάδαςΑζερμπαϊτζάν, ως αποτέ-λεσμα των μακρόχρονων διμερών πολιτιστικών, πολιτικών και διπλωμα-τικών σχέσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να γνω-ρίσει καλύτερα τη ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα του Αζερμπαϊτζάν.

Μια ταυτότητα που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δεδομένου ότι αποτελεί δημιούργημα πολλαπλών πολιτιστικών επιρροών και εμπειριών συν-δυάζοντας την ευρωπαϊκή με την ισλαμική κληρονομιά και τις αντιλήψεις και την κουλτούρα του δυτικού κόσμου με αυτά της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό το σπάνιο μωσαϊκό πολιτιστικής παράδοσης και δημιουργίας α-ποτελεί και το υπόβαθρο το Αζερμπαϊτζάν να πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες και δράσεις για την προώθηση της διαπολιτιστικής συνεργασί-ας και διαθρησκευτικού διαλόγου.

Η συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα, υπό την καθοδήγηση του Πρέσβη κ. Rahman Mustafayev, ο οποίος είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας, έχει διοργανώσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Τήνο) εξαιρετικά πετυχημένες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Τον Ιούνιο του 2014 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Heydar Aliyev, στο οποίο Πρόεδρος είναι η Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, κυρία Mehriban Aliyeva , διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής με εξαιρετική επιτυχία τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Δωματίου του Αζερμπαϊτζάν που κατέπληξε το κοινό του Μεγάρου.

Η συναυλία στη Ηρώδειο

Επιστέγασμα αυτής της δημιουργικού και πρωτοποριακού καλλιτεχνικού οδοιπορικού της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν αποτελεί η μεγάλη φιλανθρωπική καλλιτεχνική εκδήλωση που διοργανώνει η Πρεσβεία και το Ίδρυμα Heydar Aliyev, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. 120 καλλιτέχνες από το Αζερμπαϊτζάν, μουσικοί και χορευτές, από το Κρατικό Χορευτικό Συ-γκρότημα και την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Αζερμπαϊτζάν, θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, ένα σπάνιο και μοναδικό πολιτιστικό δρώμενο, με εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χο-ρούς του Αζερμπαϊτζάν και εξαιρετικές εκτελέσεις της σύγχρονης και πα-ραδοσιακής Αζέρικης μουσικής.

Σημειώνεται ότι αυτή η σημαντική εκδήλωση θα γίνει μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ.Αντώνη Σαμαρά στο Μπακού για να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 20 χρόνων του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ και την τελετή για τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο. Στην εκδήλωση της 27ης Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο θα παρευρεθεί και θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρώτη Κυρία του Αζερμπαϊτζάν, κυρία Mehriban Aliyeva, Πρόεδρος του Ιδρύματος Heydar Aliyev, καθώς και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των «Ευρωπαϊκών Αγώνων του ΒΑΚU 2015».

Τα έσοδα θα διατεθούν σε σχολεία

Κινήσεις συμβολικού χαρακτήρα που δείχνουν ότι οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας έχουν εκβαθυνθεί και προχωρήσει πολύ μπροστά. Και η προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας του Καυκάσου που διαθέτει σπάνιο πολιτιστικό απόθεμα με σημαντικά μνημεία από διαφο-ρετικές περιόδους, τα οποία ανήκουν στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτι-στικής Κληρονομιάς της UNESCO, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο. Επίσης καθοριστικό ρόλο έχουν παίξει συμβολικές κινήσεις όπως είναι η απόφαση του Ιδρύματος Heydar Aliyev και της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν τα έσοδα από την καλλιτεχνική εκδήλωση του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου να διατεθούν για τη στήριξη και ενίσχυση των ελληνικών σχολείων που πλήττονται από την κρίση.

Ενέργεια που ενισχύει πρωτοβουλίες όπως είναι η ίδρυση του Έλληνο - Αζερικού Κέντρου Νεότητας, το οποίο θα ασχολείται με τη διεξαγωγή έρευνας και την υλοποίηση έργων σε ένα πολύ ευρύ φάσμα διμερών σχέσεων ΕλλάδαςΑζερμπαϊτζάν δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της νεολαίας των δύο χωρών.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Για τη μοναδική φιλανθρωπική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου) διατίθενται εισιτήρια διατίθενται σε τιμές 10 ευρώ και 5 ευρώ από τα:

• Ταμεία Ελληνικού Φεστιβάλ | Πανεπιστήμιου 39 | Αθήνα

• Εκδοτήρια Ηρωδείου

• Καταστήματα Public

• Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου & ΙΑΝΟΣ.

• Τηλεφωνικά & κρατήσεις για ομαδικά και ΑμεΑ | 210 32 72 000| 210 67 72 129

Ηλεκτρονικά | herodeion-events.gr & viva.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα