Μόνος ως το τέλος ο Βαγγέλης

«Μιλήστε. Μιλήστε για όσα σας προβληματίζουν, για όσα συναντάται γύρω σας και δεν είναι αποδεκτά» αυτό είναι το μήνυμα-κραυγή που περνάει μέσα από τον τραγικό χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έμεινε μόνος μέχρι το τέλος. Στην λίμνη των Ιωαννίνων, έβαλε τέλος στη ζωή του και για περισσότερες από σαράντα ημέρες το πτώμα του δεν είχε εντοπιστεί μέχρι χθες το πρωί που το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από την φρικτή αποκάλυψη.
Οργή, θλίψη και πένθος ξεχειλίζουν.

Απαρηγόρητοι οι γονείς, οι συγγενείς, οι φίλοι που τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν. Οι αστυνομικοί πήραν εντολή να «ξεψαχνίσουν» όλους όσοι γνωρίζουν ο,τιδήποτε για το ποιοι και κάτω από ποιες συνθήκες έκαναν τον άτυχο σπουδαστή να αναζητήσει τη λύτρωση στον θάνατο. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός από τις μόλις τέσσερις καταθέσεις που έχουν δοθεί και θα επανεκτιμηθούν (ίσως μάλιστα κληθούν αυτοί που τις έδωσαν να δώσουν συμπληρωματικές), θα περάσουν από το μικροσκόπιο των αστυνομικών όλοι όσοι είχαν οποιουδήποτε είδους επαφή με τον αδικοχαμένο Βαγγέλη. Ήδη, μάλιστα, η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας, θα κληθεί να δώσει κατάθεση και ο επικεφαλής του κλιμακίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που έκανε τη Ένορκη Διοικητική Εξέταση Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε ότι άνθρωποι της γραμματείας της Σχολής απείλησαν ότι «θα χυθεί το δικό του αίμα και του προέδρου του ΕΛΓΟ επειδή ασχολήθηκαν με την εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη»! Και, φυσικά, θα καταθέσουν τα πρόσωπα που θα υποδείξει ως αυτούς που τον απείλησαν. Επίσης, θα δώσει κατάθεση ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, στον οποίο επιρρίπτει ευθύνες ο θείος του 20χρονου κατηγορώντας τον ότι γνώριζε τα βασανιστήρια που περνούσε ο ανιψιός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα