Μητσοτάκης: "Ανά πάσα ώρα και στιγμή το θέμα ηγεσίας"

«Θέμα ηγεσίας μπορεί να τεθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και όχι μόνο στο συνέδριο» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και τις προτάσεις του «γελοίες».

Ο πρώην υπουργός τόνισε για το Συνέδριο και το ενδεχόμενο να γίνει αντιπρόεδρος της ΝΔ ότι «Είμαι πολύ ικανοποιημένος

με τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με καλύπτει απόλυτα. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος δεν εκκινεί τις διαδικασίες και οι διαδικασίες δεν εκκινούνται από τον ικανό αριθμό των ενδιαφερομένων, προφανώς θέμα ηγεσίας δεν υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία. Προφανώς το θέμα αυτό, σήμερα, που συζητάμε, έχει κλείσει.

Πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι από ένα έκτακτο Συνέδριο και είναι χρήσιμο το έκτακτο Συνέδριο, γιατί θα επιστρέψει η Νέα Δημοκρατία στη βάση. Είναι χρήσιμο να πάμε σε ένα Συνέδριο. Προφανώς το Συνέδριο αυτό δεν μπορεί να γίνει στους επόμενους δύο μήνες»

Ο ίδιος για το αν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας στο Συνέδριο: «Γιατί, δεν μπορεί να τεθεί και αλλού; Θέμα ηγεσίας μπορεί να τεθεί ανά πάσα στιγμή, στην κοινοβουλευτική ομάδα, στη πολιτική επιτροπή και ενδεχομένως στο Συνέδριο. Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Άρα γιατί επανερχόμαστε σε αυτή τη συζήτηση; Δεν κάνει καλό πια. Θεωρώ ότι το Συνέδριο έχει τη μεγάλη δυνατότητα να εμπλέξει πολύ περισσότερους απλούς νεοδημοκράτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα