Μητέρα υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή 30 λεπτά μετά τη γέννηση του μωρού της!

Μια μητέρα που διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή μόλις 30 λεπτά μετά από την γέννηση του γιου της.

Η 40χρονη Σάρα Γουίλιαμς από τη Βόρεια Ουαλία, γέννησε τον μικρό Τζόσουα με προγραμματισμένη καισαρική τομή και αμέσως μετά οι χειρουργοί προχώρησαν και στην μαστεκτομή.

Πριν γεννήσει το μωρό της, η γενναία αυτή μητέρα είχε υποβληθεί σε πέντε σχήματα χημειοθεραπείας και έδωσε σκληρή μάχη για να γεννήσει ένα υγιές

μωρό.

Η Σάρα ακόμα ταράζεται όταν θυμάται τη στιγμή που οι γιατροί της είπαν ότι πάσχει από καρκίνο.

«Όταν μου είπαν ότι έχω καρκίνο έπαθα σοκ. Ήμουν 20 εβδομάδων έγκυος και σκεφτόμουν τι θα συμβεί στο μωρό. Ήμουν τρομοκρατημένη ότι θα το έχανα», είπε.

Οι γιατροί σχεδίασαν ένα ειδικό πλάνο θεραπείας της 40χρονης μητέρας που είχε βασικό στόχο να προστατευτεί το αγέννητο παιδί της.

Τον περασμένο Οκτώβριο μπήκε στο νοσοκομείο και έφερε στον κόσμο τον γιο της με καισαρική τομή. Μισή ώρα αργότερα, στο ίδιο χειρουργείο που πήρε το μεγαλύτερο δώρο της ζωής της, έδωσε και την πιο σκληρή μάχη, αφού υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και στην αφαίρεση λεμφαδένων.

Μετά την γέννηση του μικρού Τζόσουα, ακολούθησαν άλλα τρία σχήματα χημειοθεραπείας, όπως και ακτινοβολίες, με την ίδια να χαρακτηρίζει την περίοδο εκείνη εφιαλτική.

Τώρα προετοιμάζεται να τρέξει με άλλες ασθενείς του καρκίνου σε μαραθώνιο με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για το ίδρυμα Cancer Research UK. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2.000 λίρες και η Σάρα κοιτά με αισιοδοξία τη ζωή της, αγκαλιά με τα δύο της παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα