Μηταράκης: Δεν μπορεί o ΣΥΡΙΖΑ να είναι μπροστά

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, μίλησε σήμερα 2/5 στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφος για το «Τι θα κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση που η διαφορά στις εκλογές είναι σημαντική υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;» απάντησε γρήγορα και με ειλικρίνεια.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δεν θεωρώ ότι

υπάρχει τέτοια περίπτωση και αντιλαμβάνομαι ότι οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μετά και την έξοδο της χώρας στις αγορές και την απόδειξη στην πράξη ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, θεωρώ ότι καταρρίπτονται οι μύθοι που προσπαθούσαν να δημιουργηθούν εδώ και ένα χρόνο για έκτακτα μέτρα, για δήθεν χρηματοδοτικό κενό και για το δήθεν δημοσιονομικό κενό.

Τελικά, ο κόσμος κατάλαβε στην πράξη ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν είναι αιθεροβάμων, αλλά πλέον οι θυσίες που κάνει, πιάνουν τόπο.

Άρα ο κόσμος βλέπει ότι, ναι, τα πράγματα είναι δύσκολα, πέρασε άσχημα, αλλά, από την άλλη, η χώρα δεν είναι σε ελεύθερη πτώση. Η χώρα επιτέλους βάζει στόχους και τους πετυχαίνει.

Για τον δικό μου τομέα, των επενδύσεων, μέσα σε 12 μήνες καταφέραμε να έχουμε στην Ελλάδα τρία -όπως τα ονομάζω-, "mega deals", δηλαδή τρεις επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ έκαστη.

Η αξιοποίηση του αεροδρομίου του Ελληνικού πάνω από 7 δισ., ο αγωγός φυσικού αερίου TAP 1,5 δισ., η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank 1,3 δισ., από θεσμικούς επενδυτές, πριν πάμε στην αγορά...

Αυτά δείχνουν ένα άλλο περιβάλλον για την ελληνική οικονομία. Δείχνει ότι πλέον η ανεργία δεν θα μειωθεί απότομα, αλλά σίγουρα δεν αυξάνεται και έχει μειωτικές τάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα