Μίλησε το "βαθύ λαρύγγι" του ΠΑΣΟΚ

«Πράσινο» βαθύ λαρύγγι είπε προ καιρού στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα χτυπήσει φλέβα χρυσού, εάν ψάξει σε βάθος τις αθέατες ενδοκυβερνητικές παρενέργειες στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία Abu Dhabi Mar. Σύμφωνα με την εμπιστευτική μαρτυρία προς τον αρχηγό

της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκεί «κρύβονται» πολλά μυστικά γύρω από τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δρομολογήθηκε η αντικατάστασή του από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα ο Αλ. Τσίπρας έχει καταθέσει για την υπόθεση δύο επίκαιρες ερωτήσεις. Κατά την πρόσφατη εμφάνισή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου έδειξε να γνωρίζει πολύ περισσότερα από αυτά που ζητά να πληροφορηθεί στις ερωτήσεις του.

Στην Κουμουνδούρου έχουν ετοιμάσει ολόκληρο φάκελο και αξιολογούν από μηδενική βάση όχι μόνο την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά και το σύνολο των φανερών και μυστικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου με τους εμίρηδες του Κατάρ για επενδύσεις.

Επιπρόσθετα, εξετάζονται οι ενέργειες που έγιναν από συγκεκριμένους υπουργούς ή στενούς συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου, όπως ο Χάρης Παμπούκης, καθώς επίσης συγγενικών του προσώπων. Σημειωτέον ότι χωρίς καμία θεσμική ιδιότητα, αλλά μόνο με αυτή του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, ανάμειξη στο ζήτημα των επενδύσεων είχε και ο Νίκος Παπανδρέου. Γενικά, όμως, για το κεφάλαιο «επενδύσεις από το Κατάρ» ο κ. Τσίπρας μπορεί να ενημερωθεί και από τη Λούκα Κατσέλη, η οποία συμμετείχε στις κυβερνητικές αποστολές.

Διαζύγια και γάμοι



Υπάρχει περίπτωση να καταλήξει σε διαζύγιο ο πολιτικός γάμος ανάμεσα στη ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη και τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου (φωτ.); Η απάντηση θα εξαρτηθεί από την παραμονή ή όχι του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προεδρία του κόμματος. Διότι σε περίπτωση αποχώρησής του δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα επιστρέψουν στο μαντρί της Χαριλάου Τρικούπη, ώστε να συζητήσουν από άλλη βάση την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου. Δεν αποκλείεται σε μια τέτοια περίπτωση να δει και ο Φώτης Κουβέλης την εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ χωρίς επικεφαλής τον Ευ. Βενιζέλο.

Η προβοκάτσια



Υπάρχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμφωνούν με την τακτική της δαιμονοποίησης των πολιτικών αντιπάλων μέσα από τη μονότονη προβολή της προπαγάνδας για δήθεν προβοκατόρικες ενέργειες του Μαξίμου. Υπενθυμίζουν με νόημα ότι στις προηγούμενες εκλογές η προβοκάτσια δεν έγινε από τον εξωτερικό εχθρό, αλλά από τον «αθώο» Παναγιώτη Λαφαζάνη (φωτ.), που έλεγε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, και άλλα «ασυμβίβαστα» στελέχη, που έκαναν «τυχαίες» γκάφες με τη φορολόγηση των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.

Οι φιλοδοξίες Σημίτη



Εδώ και αρκετές εβδομάδες τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» έχουν αναφερθεί με εκτενή δημοσιεύματα στον παρασκηνιακό ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ανασυγκρότηση των κεντροαριστερών δυνάμεων.

Από αφανής εγγυητής των διεργασιών για την επανένωση του χώρου, όμως, αρχίζει και διεκδικεί ρόλο κεντρικού ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, γεγονός που τροφοδοτεί περαιτέρω συζητήσεις για τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Ειδικά μετά τα καλά λόγια που είπε για Σαμαρά και Στουρνάρα φάνηκε ότι στοχεύει αλλού.

Ασφαλώς όχι να γίνει κομματάρχης της Κεντροαριστεράς, αλλά να καταγραφεί ως εν δυνάμει υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Το όνομα του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Βασίλη Οικονόμου συζητείται στην Αγίου Κωνσταντίνου για την Περιφέρεια Αττικής.

Αρχηγική πρόβα



Πληροφορούμαι ότι ο Θάνος Μωραΐτης (φωτ.), βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και εις εκ των πρωταγωνιστών στα περσινά συνωμοτικά δείπνα των παπανδρεϊκών υφυπουργών για την ανατροπή του Ευ. Βενιζέλου, προβάρει το κοστούμι του αρχηγού. Σε μια τέτοια περίπτωση, το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιοι θα τον βοηθήσουν να το φορέσει… Ανάμεσα στους «ενδυματολόγους» ακούστηκε και το όνομα του Κώστα Λαλιώτη.

Στην Περιφέρεια



Δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα να είναι υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σοφία Σακοράφα. Ωστόσο, δεν βλέπει με αρνητικό μάτι το ενδεχόμενο να ηγηθεί επικεφαλής του συνδυασμού για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος



Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Υπερασπίστηκε την επιλογή του δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο. Αποχώρησε με τη Λούκα Κατσέλη. Πήγε να τα βρει με τον Φώτη Κουβέλη, αλλά χολώθηκε όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τα «έφτιαξε» με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα