Μιανμάρ: Πάτησαν στεριά οι 727 μετανάστες

Αποβιβάστηκαν σήμερα στην Ραχίν, στο δυτικό τμήμα της Μιανμάρ, οι 727 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοίο που έπλεε μεσοπέλαγα για μέρες καθώς δεν του επιτρεπόταν να προσεγγίσει την ακτή.

Οι πρόσφυγες αυτοί εντοπίστηκαν την Παρασκευή να επιβαίνουν σε ένα υπερφορτωμένο αλιευτικό σκάφος που έβαζε νερά και έπλεε μεσοπέλαγα στην Θάλασσα Ανταμάν.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Reuters πλήθος ανδρών κάθεται

στο έδαφος στην περιοχή στην οποία έχουν αποβιβαστεί οι πρόσφυγες κοντά στην πόλη Μαουνγκντάου, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Μπανγκλαντές.

Άλλοι βρίσκονται μέσα σε μια αποθήκη, πρόσθεσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται επίσης στην περιοχή που έχουν αποβιβαστεί οι πρόσφυγες.

Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν έφτασε γύρω στις 09:30 πμ τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδος), δήλωσε παράλληλα ένας τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Χθες ο υπουργός Πληροφόρησης της Μιανμάρ Γε Χτουτ ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας συνόδευσε το σκάφος αυτό με τους 727 μετανάστες σε μία "ασφαλή" τοποθεσία, όπου αξιωματούχοι θα επαλήθευαν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα