Μία μελέτη φέρνει τη δικαίωση του Κώστα Καραμανλή

Στον Κώστα Καραμανλή και την περίοδο διακυβέρνησής του είναι αφιερωμένο το κύριο άρθρο της εφημερίδας New Europe που εκδίδεται στις Βρυξέλλες με τίτλο "Μελέτη δικαιώνει τον Καραμανλή". Πρόκειται για μία μελέτη οικονομολόγων με τίτλο "Η Ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2010. Από την ΟΝΕ στον Μηχανισμό Στήριξης" το οποίο είχε κυκλοφορήσεις από τις εκδόσεις Λιβάνη

τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα λοιπόν με την μελέτη τα αίτια της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας μέσα σε αυτήν τη δεκαετία δεν βρίσκονται στην πενταετή διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Όπως αναφέρει το κύριο άρθρο της εφημερίδας, συχνά παραγνωρίζεται από τους σχολιαστές μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, μεταξύ των οποίων το επίπεδο του χρέους πριν από το 2004, αλλά κυρίως το αυξημένο επίπεδο των τόκων, τοκοχρεολυσίων και των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων που κλήθηκε να αποπληρώσει η κυβέρνηση Καραμανλή μετά το 2004, καθώς και οι πληρωμές για στρατιωτικές δαπάνες, που είχαν κληροδοτηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσο αφορά δε τον πολυσυζητημένο δημόσιο τομέα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται από το Υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα παρέμεινε στα επίπεδα του 2004, επίπεδα χαμηλότερα ή ίδια με εκείνα του μέσου όρου της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, απενοχοποιώντας τόσο τον Κώστα Καραμανλή αλλά και τον Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο για τις αποφάσεις που είχε πάρει επί υπουργείας του.

Διαβάστε επίσης:

Ο Αντώνης Σαμαράς "κάρφωνε" στη Μέρκελ τον Καραμανλή

Keywords
Τυχαία Θέματα